Någon enkel batalj blir det inte för världstvåan Novak Djokovic när han ställs mot Holger Rune i Wimbledon. Nole har 3-2 i inbördesmöten över dansken, men nästan samtliga dueller har varit urjämna. Så bör fallet bli även denna gång. Här är mitt speltips i åttondelsfinalen.

I denna Grand Slam har Rune visar prov på inte bara ett grymt spel, utan även mental styrka. Soon-Woo Kwon besegrades komfortabelt innan Thiago Seyboth Wild inledde piggt och vann det första setet över Rune. Därefter vände han tillställningen, precis som han gjorde sist mot Quentin Halys och avslutade på ett imponerande sätt.

Även Djokovic började bra och besegrade Vit Kopriva i raka set. Fast därefter har det blivit mer och mer grus i maskineriet. Mot Jacob Fearnley krävdes det fyra set. Likaså mot Alexei Popyrin, där ett tiebreak blev avgörande i det fjärde setet. Nu väntar den tuffaste uppgiften i turneringen, som kan utmana på alla plan.

Rune bjuder upp på kamp!

I och med både formen och huvudet är på plats så är Rune alltid farlig, som underdog, i dessa sammanhang. Han brukar trivas med att göra livet surt för Djokovic på banan. Inget undantag heller denna gång. Vi kan förvänta oss att Rune håller jämna steg, genom hela matchen.

Mina pengar läggs på att Rune täcker handikapp linan på +4,5 games, till 1.89 i odds, hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip