Pokalen i Roland Garros står på spel när Iga Swiatek ställs mot Jasmine Paolini. Världsettan har vid två tidigare tillfällen väldigt enkelt gått segrandes ur båda duellerna mot italienskan och väntas göra så även denna gång, då Swiatek är en megafavorit till seger. Här är mitt speltips i finalen.

Swiatek är på jakt efter sin 5:e Grand Slam titel och allt talar för att hon lyckas. Med 44 segrar och endast 4 nederlag under säsongen är hon i en magisk form. I Paris har hon endast spelat en jämn match mot Naomi Osaka. De övriga möten mot Cori Gauff, Marketa Vondrousova, Anastasia Potapova, Marie Bouzkova och Leolia Jeanjean har varit rena rama utklassningar siffermässigt.

Desto krångligare har det varit för Paolini, som började piggt mot Daria Saville och Hailey Baptiste. Därefter blev det tre set mot Bianca Vanessa Andreescu, Elina Avanesyan och Elena Rybakina innan Mirra Andreeva besegrades i raka set, i semin. Starkt så klart att ständigt hitta en väg att navigera sig till avancemang. Dock väntar den svåraste uppgiften av alla i slutskedet.

Parkpromenad för Swiatek!

Egentligen är det ingenting som talar för att Paolini ska skrälla, med tanke på vilken nivå Swiatek har visat upp i de senaste omgångar. I stället lutar det mesta mot en ny storseger för den bästa damtennisspelaren för tillfället.

Mina pengar läggs på att Swiatek täcker handikapp linan på -6,5 games i matchen, till 1.81 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip