Kvartsfinal i Australiska Öppna där tourens förmodligen mest formstarke spelaren, Jannik Sinner, ställs mot Andrey Rublev. Sinner har bibehållit sin fina form från förra säsongen och spelat bäst av alla i denna Grand Slam turnering. Till skillnad från Rublev, som har fått kriga sig fram till avancemang. Dock bör resan ta slut mot Sinner - som får mitt speltips i kvarten.

Egentligen är det ingen överraskning att Sinner har spelat så bra inledningsvis. Den stora potentialen har alltid funnits där. I Melbourne har Van De Zandschulp, De Jong, Baez och Khachanov slagits på löpande band - utan att Sinner ens har tappat något set. Det har varit väldigt raka och enkla segrar. Mot Rublev har italienaren 4-2 i inbördesmöten. Förra året gick Sinner segrandes ur båda duellerna - utan att tappa något sätt. En liknande tillställning är att vänta igen.

Redan i början av turneringen höll Rublev på att åka ut. Mot Seyboth Wild. Det krävdes ett femte set tie-break för att ta sig vidare. Eubanks och Korda bjöd inte på något särskilt motstånd. Det gjorde däremot det stora hemmahoppet De Minaur. I alla fall inledningsvis. Rublev ska ha beröm för att ha vänt ett 1-2 underläge till 3-2 seger i set. Men det var också mycket tack vare att De Minaur inte orkade längre. I det sista setet gav australiensaren helt upp. Nu väntar en annan typ av uppgift.

Sinner fortsätter dominera?

Med den drömformen som Sinner har för tillfället väntas ha ta sig väldigt långt i turneringen. I semin väntar vinnaren av Novak Djokovic och Taylor Fritz matchen. Då Rublev har blandat och gett är det svårt att se hur han ska sätta käppar i hjulet. Tvärtom lutar detta mot att bli en ny seger av Sinner - förmodligen med stora tal.

Mitt spel blir att Sinner täcker handikapp linan på -5,5 games, till 2.01 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip