En lämplig uppgift väntar världstvåan Carlos Alcaraz när han ställs mot Miomir Kecmanovic, i åttondelsfinalen av Australiska Öppna. Kecmanovic har haft långa bataljer och krigat sig fram medan Alcaraz har närmat sig toppformen och inte spelat så värst länge ute på banorna. En pigg och formstark Alcaraz har alla möjligheter till att göra detta till en enkel seger - något som också blir mitt speltips i matchen.

Året 2022 spelade Kecmanovic sitt första och enda möte mot Alcaraz, i Masters i Miami som gick till ett tredje set tie-break, där spanjoren gick segrandes ur duellen. I denna Grand Slam har serben inlett sitt äventyr med att besegra Watanuki med 3-1 i set innan två raka 3-2 segrar över Struff (där segern kom i femte set tie-break med 11-9) och därefter Paul. Att spela så länge mot så bra motstånd lär ha tagit rejält på krafterna.

För Alcaraz del har det varit snabba affärer. Efter att ha vunnit det första setet över Gasquet i tie-break körde Alcaraz över fransmannen i de övriga två seten. Mot Sonego tappade Alcaraz ett set i tie-break och gjorde inte sitt livs bästa match - men knöt säcken vid rätt tillfällen. Sist mot Shang dominerade Alcaraz tillställningen fullständigt och vann de första två seten med 6-1 innan kinesisk gav upp matchen.

Parkpromenad för Alcaraz?

Visst ska Kecmanovic berömmas för sina fina insatser i turneringen. Men näst ut ställs han mot en världsstjärna som har hittat toppformen. Kecmanovic hade behövt vara med utvilad och betydligt formstarkare för att kunna utmana om en plats till kvartsfinalen. I stället är risken stor att det blir ett stort nederlag. Att Alcaraz fortsätter på den vinnande stigen, med korta matcher.

Mitt spel blir att Alcaraz täcker handikapp linan på -8,5 games, till 2.05 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip