Dagens rek är till Östersund lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 9 Creek's Superline mot nummer 3 African Coast.

Creek's Superline vann lätt efter ett passande rygglopp i mitten på juli för fem starter sedan och efter det så har han radat upp fyra raka andraplatser hemma i Norge. Kan Veronika Bugge som kör hästen hitta en vettig rygg att gå i under slutvarvet här så kan han blanda sig i segerstriden och han ska då ha bra chans att vara före African Coast i mål.

I den senaste starten så startade Creek's Superline från spår 8 bakom bilen över kort distans och han öppnade rätt så vettigt så han kom ner i andra utvändigt efter ett halvvarv och där satt han innan han satte in attacken som först i tredjespår i slutkurvan och gick då en bra avslutning men fick inte tag i ledande och vinnande Place Your Bet utan fick nöja sig med andraplatsen.

Creek's Superline är en segervan valack som vann hela 9 av 11 starter ifjol och i år har han varit på pallen i 12 av 15 lopp och över den dryga distansen här så tror jag han kan bli svår att stå emot över upploppet om det klaffar med löpningsförloppet.

African Coast var blek i ett V75 lopp på Hagmyren i somras och har inte startat sedan dess och efteråt så kunde han inte stå på ena bakbenet så han gipsades och fick stå i box i tio dagar. Man har sedan röntgat honom vid tre tillfällen utan att kunna hitta något fel.

Afican Coast fick ta det lugnt i tre veckor efter den senaste starten fast sedan har han tränat på och han känns väldigt fin för dagen och han har gått några snabbjobb och dessutom ett provlopp i 1.24-tempo inför den här starten meddelar man från stallet. Det blir första gången African Coast tävlar utan checkrem i lopp nu meddelar Ulrica Håkansson.

Från ett trevligt utgångsläge här så kan African Coast vara loppets tidiga ledare och skulle han få trolla bort en del av loppet i ledningen så kan det räcka långt här fast jag tror han får svårt att stå emot Creek's Superline den sista biten.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

African Coast - Creek's Superline
Östersund lopp 5
Spel: H2H 2
Odds: 2.07 Unibet LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip