Dagens rek är till Romme lopp 4 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 2 Ajlexes Leif mot nummer 6 Lyx Håleryd.

Ajlexes Leif var riktigt bra senast då han efter tidig ledning klev undan till seger och han har utvecklats hela tiden och det finns inget som tyder på någon formsvacka och spår två i volten klarar han så jag hoppas att han kan ta hand om ledningen och sedan får vi se hur det utvecklar sig men om han kan få trolla bort en del av loppet i spets så kan det bli en framskjuten placering här även om motståndet är lite tuffare emot nu.

Ajlexes Leif är en treårig valack som tog sin första seger i den sjunde starten från spets senast och kan leda loppet länge även här och han verkar trivas bra i ledningen och jag tror att Tomas Pettersson som kör hästen är ute efter ledningen på nytt men om det inte skulle bli spets så kan han få ett bra lopp i rygg ledaren och med 20 meters försprång från start på Lyx Håleryd så tror jag att han är före den hästen i mål.

Ajlexes Leif har även gjort samtliga sina tidigare starter med skor runt om så det ska inte vara något som ska ställa till det tillskillnad mot Lyx Håleryd som har gjort sina fyra senaste starter med någon form av barfotabalans så att hon måste tävla med skor nu ser jag inte som någon fördel.

Lyx Håleryd blev lite för laddad senast och eftersom det var risk att hon skulle kväva sig tvingades man iväg till en tidig attack. Med tanke på det gjorde hon ändå ett bra lopp som fyra i mål bakom vinnande In Love Boko den gången.

Utgångsläget nu passar bra och Lyx Håleryd har tveklöst form att vara med i striden meddelar Joakim Elfving som tränar hästen.

Ajlexes Leif - Lyx Håleryd
Romme lopp 4
Spel: H2H 1
Odds: 1.85 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip