Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 7 Athos Race mot nummer 9 Vischio Holz.

Athos Race kommer med två raka segrar här och vid vinsten i senaste starten så återkom han starkt efter en startgalopp via 12,7 sista 1900 meterna och hann fram till seger och gången innan det så kördes han fram till dödens med 1550 meter kvar av loppet och avgjorde säkert sista 100 meterna och här tror jag att Åke Lindblom är ute efter ledningen från springspåret och om han kommer till spets smärtfritt och kan få fuska bort en del av loppet i ledningen så tror jag att han leder loppet länge och blir svår att plocka ner för övriga ekipage här.

Athos Race kommer tävla barfota bak och med ett öppet huvudlag och i samma vagn som tidigare meddelar man från stallet.

Athos Race har på sina fem senaste starter vunnit fyra och i loppet han inte vann så blev han tvåa bakom Mister Niky så formen är god och jag tror på en framskjuten placering på nytt och då ska det vara en bra chans att han är före Vischio Holz i mål här.

Vischio Holz galopperade med 350 meter kvar av loppet när det gick för fort i sista sväng senast och det var en bra placering som försvann i det läget men har visat bra styrka och kunnande innan det. Carl Johan Jepson som kör hästen här är ännu obesegrad med honom efter tre starter tillsammans.

Vischio Holz har vunnit fyra av sina sex tidigare starter i år och tränas av Magnus Dahlén som skördat fina framgångar men hästen är bara fyra år och möter tufft motstånd mot äldre hästar som har mer hårdhet och jag tror att han får svårt att rå på Athos Race här.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Athos Race - Vischio Holz
Solvalla lopp 10
Spel: H2H 1
Odds: 1.70 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip