Dagens rek är till Åby lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 2 Attraversiamo mot nummer 4 Evaluate.

Attraversiamo är mycket kapabel och har segrat i 9 av 13 starter hittills. Han vann uttagningsloppet senast när han tog över ledningen med dryga varvet kvar av loppet och vann sedan enkelt utan att pressas.

Här har Attraversiamo ett fint utgångsläge och jag tror att han kan öppna bättre än vad han har visat och skulle Erik Adielsson lyckas hålla ut de betrodda hästarna utvändigt så kan han kanske nå ledningen här och skulle så bli fallet så tror jag han blir svårslagen här för i ledningen är han ännu obesegrad efter fyra gånger han travat i spets.

Skulle det inte bli spets så kan det bli vinnarhålet istället och då finns det open stretch att använda om det skulle behövas då vi befinner oss på Åby men oavsett så tror jag han får en fin resa här och då tror jag han är med i segerstriden på nytt.

Planen är att Attraversiamo ska värmas i bike och sedan så tar man beslutet om han ska ha den i loppet också eller om det blir en vanlig vagn som han har haft tidigare. I övrigt så blir det ett öppet huvudlag och skor runt om meddelar Svante Båth som tränar.

Evaluate är ännu obesegrad efter tre starter på svensk mark. Han vann mycket lätt efter tidig ledning senast. Här har han ett passande utgångsläge och kan få en bra löpning men om han tvingas till mycket grovjobb under slutrundan så kan det bli tufft att ta en ny seger och då tror jag han får svårt att vara före Attraversiamo i mål.

Evaluate visade hög kapacitet i Hambletonian ifjol och har varit mycket fin i tre starter för Stefan Melander i år. Han tror att Evaluate kommer göra ett bra lopp och det blir troligen samma balans han har gått med tidigare till denna start meddelar man från stallet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Attraversiamo - Evaluate
Åby lopp 11
Spel: H2H 1
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip