Dagens rek är till Bergsåker lopp 8 som ingår i kvällens V86 Xpress. Jag spelar nummer 6 Klack Vilja mot nummer 4 Backegubben.

Klack Vilja fick en invändig resa senast och gick på i fjärdespår med 525 meter kvar av loppet och svarade för en stark avslutning via 23 tempo sista 500 meterna fram till andraplatsen bakom vinnande Diadem Viking och med en liknande avslutning igen så kan hon vara långt framme här. Från innerspår på tilläggsvolten här så blir det nog ingen snabb start men om det skulle lösa sig med positionerna så tror jag Klack Vilja kan bli farlig över upploppet och då tror jag hon har bra möjlighet att vara före Backegubben i mål här.

Klack Vilja kommer att tävla med skor den här gången istället för barfota runt om som det var senast men det tror jag inte ska göra så stor skillnad och i övrigt blir det ett öppet huvudlag och vanlig vagn rapporterar Joakim Reiser som tränar hästen.

Klack Vilja är ett sjuårigt kallblods sto som har gjort 51 starter tidigare. På dessa lopp har hon vunnit fem gånger och har varit topp tre i 31 % av sina starter så felfri nu så tror jag hon har bra chans här då det är en överhängande risk att Backegubben gör bort sig med galopp direkt från ett snävt spår i volten.

Backegubben tog en imponerande seger när han plockade ner sitt motstånd från vinnarhålet näst senast. Han är krånglig i voltstart och var inte ens nära att kliva iväg felfritt från spår fem i volten senast, men gick ändå bra utan att vara som allra bäst efter galoppen och nådde en slutlig fjärdeplats via 25 tempo sista 1900 meterna i ett lopp som vanns av Sundbo Samuraj.

Den här gången blir det barfota bak och Björn Karlsson hoppas att den balansen ska hjälpa honom att gå felfritt för han har kört honom så i voltstart en gång tidigare och då skötte han sig perfekt från spår sex, men från spår fyra här är det en stor galopprisk och skulle han lägga bort många meter på galopp här så tror jag han får svårt här men felfri nu så duger han långt i klassen.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Backegubben - Klack Vilja
Bergsåker lopp 8
Spel: H2H 2
Odds: 2.65 Unibet , LeoVegas , 888sport

This is the stats tab
This is the post tip