Dagens rek är till Eskilstuna lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 10 Aetos Kronos mot nummer 1 Belker.

Aetos Kronos satt långt bak och var klart gynnad av ett högt tempo när han vann Treåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen näst senast.

I uttagningsloppet senast så var han chanslös på att hålla upp ledningen från innerspåret utan fick en löpning i tredje invändigt bakom ledande Global Adventure och Juncio Boko. Han fick då en sen lucka på upploppet och nådde tredjeplatsen bakom vinnande Global Adventure och Ubiquarian Face som slutade tvåa.

Bakspåret här tror jag kan bli bra och nu sitter han i andraspår direkt och med fina startryggar att gå i så tror jag han kan få en bra löpning och med ett bra tempo där framme så tror jag att Örjan Kihlström som kör hästen fäller många hästar över upploppet och då tror jag på bra chans att Aetos Kronos är före Belker i mål här. Strykningen av nummer 9 Fort Knox är en fördel för Aetos Kronos som nu har fått ett bättre utgångsläge.

Aetos Kronos känns fortsatt jättefin och kommer att tävla barfota runt om och med samma utrustning precis som senast. Han hade krafter kvar i mål i försöket, säger Jerry Riordan.

Belker har 8 vinster på 13 starter hittills och han har aldrig varit sämre än trea. Från innerspåret här så kan han öppna raskt och är loppets spetsfavorit och om han slipper att utstå alltför hård press under vägen så kan det räcka långt här.

I uttagningsloppet senast så tog Belker hand om ledningen omgående och Torbjörn Jansson styrde in hästen till en säker seger. Nu vankas det förändringar på en del av konkurrenterna bl.a. barfota runt om på nummer 2 Bythebook så jag tror inte att Belker får sitta ifred i spets vilket jag tror kommer att gynna Aetos Kronos i slutändan här.

Skulle det inte bli ledningen för Belker så är jag ganska säker på att Torbjörn Jansson försöker ta sig ut direkt för att trava i dödens istället för vinnarhålet. Belker kommer att tävla med ett öppet huvudlag samt i en svensk jänkarvagn och barfota fram som han brukar meddelar Sten O Jansson.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Belker - Aetos Kronos
Eskilstuna lopp 10
Spel: H2H 2
Odds: 1.95 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip