Det är V75 tävlingar på Solvalla ikväll. I lopp 7 så spelar jag nummer 10 Mellby Free mot nummer 4 Conrads Rödluva.

Mellby Free tappade travet och galopperade kort efter start i Årjängs Stora Sprinterlopp näst senast. Gången efter det så tog hon över ledningen efter ett halvvarv och sedan så vann hon väldigt lätt från den positionen med sparade krafter.

Utgångsläget nu blev inte vad man hoppades på för Mellby Free men jag tror det kan bli lite körning där framme och då har hon en härlig avslutning att tillgå. Löser det sig med positionerna och om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen så tror jag hon har god chans att vara före Conrads Rödluva i mål.

Mellby Free är ett sexårigt sto som har startat 26 gånger. Hon har vunnit 15 av dessa och hon har även varit topp tre i 88 % av loppen hon har gjort så hon är ofta långt framme och med rätt resa här så tror jag hon är med i segerstriden på nytt.

Mellby Free kommer troligen att tävla barfota runt om samt med ett öppet huvudlag och i en amerikansk sulky meddelar man från stall Björn Goop

Conrads Rödluva har vunnit 17 av karriärens 25 starter och hon har bara varit sämre än trea vid två tillfällen. Hon kommer dock från två klart sämre insatser nu.

Conrads Rödluva fick bestämma i ledningen och hon tog en knapp seger och det var långt ifrån hennes bästa insats i karriären näst senast. Senast så var hon väldigt blek och var aldrig med i segerstriden och hon slutade oplacerad i ett lopp där Ferrari Sisu spurtade förbi den ledande Inti Boko till seger.

Från stallet meddelar man att Conrads Rödluva inte var så tufft tränad inför det senaste loppet och efter det senaste loppet så har hon fått lite tuffare träning så med lopp i kroppen nu så kan hon vara förbättrad nu.

Conrads Rödluva drog ett trevligt startspår så här kanske Örjan Kihlström som kör hästen kan komma till spets och från ledningen så kan hon leda loppet länge.

Conrads Rödluva har aldrig förlorat när hon har gått i ledningen tidigare. Fast jag tror inte att hon får sitta ifred i ledningen den här gången om hon skulle ta sig till den positionen och får hon lite press under vägen så är hon sårbar här.

Conrads Rödluva kommer troligen att tävla barfota runt om denna gången så har hon bara gått en gång tidigare. I övrigt jänkarvagn samt norskt huvudlag och ryckhuva som tidigare meddelar man från stall Daniel Redén

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Conrads Rödluva - Mellby Free
Solvalla lopp 7
Spel: H2H 2
Odds: 1.90 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip