Ett härligt försök som innehåller mina tre favoriter till slutsegern i Elitloppet. Cokstile, Attraversiamo och Tae Kwon Deo.

Startlista Elitloppet Försök 2 - 1609 A
1 Elian Web
2 Billie de Montfort
3 Tae Kwon Deo
4 Attraversiamo
5 Cokstile
6 Racing Mange
7 Makethemark
8 Propulsion

Men vem som blir slutsegrare behandlar jag i ett separat speltips här på Rekatochklart. Nu handlar det om spel på enbart försöket vilket är något helt annat.

Det finns två huvudscenarion i det här loppet. Det första är att 1 Elian Web tar ledningen ganska enkelt. Om Racing Mange på något sätt kommer bort eller inte är lika snabb som senast. Det finns egentligen ingen annan som kan utmana om spets. Om inte någon bjuder oss på en ordentlig överraskning.

Tror man på det här scenariot behöver inte vinnaroddset 3.00 på Elian Web hos bet365 vara helt fel. Får Elian Web spets enkelt inledningsvis tror jag inte det blir någon enorm körning i loppet då övriga som tror att de har vinstchans i finalen troligen inte vill bränna allt krut redan i försöket.

Jag väljer dock att gå på scenario två. Att det blir full körning från start och att Racing Mange laddas maximalt. Joakim Lövgren har egentligen inget annat val. Då det bara är en riktigt startsnabb häst på insidan behöver han antingen nå spets eller i alla fall komma ner på innerspår. Att backa vore att ge upp.

Lövgren har såklart även noterat hur Disco Volante tog en längd på Elian Web då Elian Web hade innerspår på Bergsåker 29 februari. Så det är möjligt.

Blir det full körning från början känns loppet öppet. Dock med fördel för 5 Cokstile som jag gillar oddsen på. Cokstile är min favorit till slutsegern i Elitloppet. Konstigt nog tror jag han har lika stor vinstchans i finalen som i försöket då det blir extra allt och all-in i en final. I försöket vill man helst gå vidare utan att bränna all krut även om det är viktigt att nå en bra placering och därmed ett bra startspår i finalen. Jag spelar därför både vinnare och plats då platsoddset är extra intressant. Cokstile är dock anmäld barfota runt om till försöket vilket känns bra.

Med tanke på den form Cokstile visade på Åby senast där han fullständigt krossade ledande Cyber Lane och övriga från dödens. Och det fantastiska intrycket över mål. Så bör han vara sämst trea här även om han får en tuff resa utvändigt. Jag tror dock att han vinner. Så bra känns han. Han har nu dessutom två lopp i kroppen efter uppehåll och bör vara helt på topp.

Speltips Solvalla Lopp 7:
Vinnare/Plats Cokstile – 6.50/2.10 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip