Dagens rek är till Örebro lopp 7 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 8 Volnik Du Kras mot nummer 2 Evaluate.

Volnik Du Kras tog tre segrar och en andraplats på fyra starter i Sverige ifjol. I år efter en gaffelbandsskada har han inte varit lika framgångsrik men 14 segrar på 22 starter i karriären är ett starkt facit och han har även varit topp tre i 86 % av loppen så om det löser sig med positionerna här så tror jag han har bra chans att vara före Evaluate i mål.

Volnik Du Kras kom inte med i Jubileumspokalen som avgjordes i onsdags och får gå ut i Gulddivisionen här istället. Han kördes till ledningen efter ett drygt halvvarv i Jarlsberg näst senast och via 09 tempo sista 800 meterna så gick han undan till en lätt seger.

I den senaste starten så var Volnik Du Kras ute i ett sjuhästarsfält på Solvalla och gick då i dödens i ett hårt tempo över kort distans och det blev för tufft och han kunde inte rå på ledande och vinnande Exclamation Mark och fick även se sig besegrad av en bra avslutande Vienvia Font den sista biten.

Volnik Du Kras är inte så snabb den första biten men det är ett litet fält med endast åtta motståndare så om Pietro Gubellini som kör hästen den här gången kan servera honom en bra löpning här så tror jag han kan bli att räkna med över upploppet. Han tål att göra en del jobb själv och om det blir lite körning där framme i täten så kan han utmana om en framskjuten placering.

Eventuellt barfota runt om nu på Volnik Du Kras kan ge en extra växel för så har han aldrig tävlat på svensk mark tidigare.

Evaluate kommer från en seger där han avgjorde säkert den sista biten via 10,2 sista 600 meterna. Gången innan det så gick han bra som tvåa bakom vinnande Missle Hill på Solvalla.

Nu handlar det om debut i den högsta klassen för Evaluate men från ett trevligt utgångsläge här så sitter Örjan Kihlström som kör hästen bra till i andraspår omgående och med en fin löpning så kan han duga en bit här.

Eventuellt så blir det barfota runt om för Evaluate nu meddelar man från stall Stefan Melander. Det har han haft två gånger tidigare dels i Fyraåringseliten på Solvalla i maj där det blev en andraplats från ledningen och även i finalen av SprinterMästaren i juli där det räckte till en tredjeplats.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Evaluate - Volnik Du Kras
Örebro lopp 7
Spel: H2H 2
Odds: 1.90 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip