Dagens rek är till Boden lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 2 Electric Eye Am mot nummer 10 Execute.

Electric Eye Am vann med krafter kvar från ledningen i Rovaniemi i Finland för tre starter sedan. Gången efter det var han ute i ett Klass II försök i Boden inom V75 spelet men då slutade det med en galopp med 300 meter kvar av loppet men det var inte slutsålt i det läget.

Electric Eye Am satt senast fast med alla krafter kvar i vinnarhålet och fick nöja sig med tredjeplatsen bakom vinnande Mr Sånna. Nu är distansen ny men John Östman som kör hästen tror att det ska fungera bra och här sitter han bra till omgående och från ett fint läge här så tror jag han har bra chans att vara före Execute i mål.

Electric Eye Am är en femårig valack som har startat 30 gånger tidigare och på dessa så har han vunnit 5 gånger. Han har även varit på plats i 47 % av loppen och klaffar det med positionerna så tror jag han är med långt framme igen.

Execute har radat upp bra prestationer hemma i Finland och ståtade med tre raka segrar innan han var ute i ett långlopp över tre varv senast. Då slutade det med en tredjeplats.

Execute blev lite het men annars var han bra senast. Nu har man haft normala förberedelser inför den här starten. Den långa distansen här passar bra och hästen tävlar med skor och samma utrustning som tidigare och löser det sig med positionerna kan han vara långt framme igen meddelar Pentti Kuusela.

Mika Forss är en duktig kusk i vagnen här bakom Execute men det finns risk för trafikproblem och skulle det strula med positionerna här och om han skulle få göra mycket av grovjobbet under slutrundan här så kan det bli tufft mot Electric Eye Am här om den hästen sitter bättre till.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Execute - Electric Eye Am
Boden lopp 9
Spel: H2H 2
Odds: 2.05 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip