Dagens rek är till Solvalla lopp 5 som ingår i kvällens V65 tävlingar. Jag spelar nummer 10 Expresso Doc mot nummer 3 Explosive Elvis.

Expresso Doc avslutade godkänt fram till tredjeplatsen bakom vinnande Saga Doc senast och om Torbjörn Jansson som kör hästen kan servera honom en fin löpning så kan han blanda sig i segerstriden här.

Expresso Doc tror jag kan få en bra start från sitt springspår på tillägg och utan springband kan betyda ett fint slagläge per omgående och med de rätta ryggarna under slutrundan här så fäller han många hästar till slut och då tror jag på bra chans att han är före Explosive Elvis i mål.

Expresso Doc hade förhoppningsvis nytta av loppet senast och det kan vara så att han är lite bättre på kort distans som det är ikväll och med regelbundet tävlade kommer han nog bli bra meddelar Hans-Owe Sundberg som tränar.

Expresso Doc kommer troligen att tävla med en svensk jänkarvagn och ett öppet huvudlag precis som senast.

Explosive Elvis har gjort det hyggligt i Finland i lopp med låga prispengar där han varit topp tre i fyra av sex lopp hittills och om Mika Forss som kör hästen kan ge honom ett bra lopp här så kan det bli en framskjuten placering igen.

Explosive Elvis kom med en bra avslutning till andraplatsen näst senast och nu ska man troligen ändra i huvudlaget för att hästen ska bli ännu bättre från start och då kanske det kan bli tidig ledning men även nummer 2 Sicaria är kvick iväg och skulle det bli lite körning mellan dessa ekipage så gynnar det Expresso Doc till slut.

Explosive Elvis är en treårig valack som nu är ute på långresa från Finland och hur han hanterar det återstår att se men jag tror att han kan få problem att räcka mot äldre hästar trots att han startar med 20 meters försprång över kort distans.

För er som spelar V65 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Expresso Doc - Explosive Elvis
Solvalla lopp 5
Spel: H2H 1
Odds: 1.90 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip