Dagens rek är till Umåker lopp 6 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 8 Galileo mot nummer 3 Faks Nils.

Galileo var tidigare i träning hos Geir Flåten. Han gjorde comeback i ny regi för Fredrik Fransson i lördags i ett STL-lopp på Rättvik efter lång frånvaro.

Galileo gick då 21,7 över kort distans vilket var nytt voltrekord fast han slutade precis utanför de prisplacerade hästarna i ett lopp som vanns av Åsrud Vilja då.

Nu har Galileo fått ett lopp i kroppen så jag tror att han kommer att gå kraftigt framåt till den här starten. Dubbla tillägg över kort distans är inte det bästa men får han ett trevligt lopp så tror jag han är med i segerstriden här.

Magnus A Djuse får chansen för första gången bakom Galileo nu. Löser det sig med positionerna så kan han avsluta loppet fort och då tror jag han blir farlig över upploppet och då tror jag han har god chans att vara före Faks Nils i mål.

Galileo har hunnit bli åtta år nu. Det är en tidigare unghäststjärna som bland annat vann Svenskt Kallblodskriterium för fem år sedan. Han är anmäld med skor runt om och med en vanlig vagn precis som han tävlade senast.

Faks Nils har inte vunnit på 16 starter i år. Tre andraplatser är hans bästa resultat under året. Han har hunnit bli tolv år gammal och han har inte vunnit sedan oktober ifjol.

Faks Nils gick bra som tvåa bakom Bokli Teddy näst senast. Gången efter det så var Faks Nils med i samma lopp som Galileo och han fullföljde fint utan att få fritt och kom in som femma bakom Åsrud Vilja som vann det loppet.

Nu står Faks Nils 20 meter före Galileo och hittar Ulf Ohlsson loss från innerspåret omgående så tror jag han försöker nå en vettig position så snart som möjligt eventuellt i ledningen fast han vill gärna ha det lite serverat och han ska helst inte göra alltför mycket jobb själv.

Faks Nils känns fortsatt fin i de lugna jobb han har fått och får han ett passande rygglopp i kväll så är han med och slåss om segern meddelar man från stallet.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Faks Nils - Galileo
Umåker lopp 6
Spel: H2H 2
Odds: 2.30 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip