Dagens rek är till Åby lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 4 Justice Ås mot nummer 6 Ferrari B.R.

Justice Ås fick aldrig riktigt fritt och fick nöja sig med tredjeplatsen bakom vinnande Montdore näst senast. Gången efter det så rumplade han till i tempominskningen och galopperade med 600 meter kvar av loppet men det var nog ett olycksfall i arbetet och det var troligen en god placering som försvann där.

Justice Ås kan öppna rätt så vettigt vid laddning. Här har han ett bra utgångsläge och om han kan nå ledningen initialt så tror jag att man släpper till nummer 5 Coktail Fortuna i ett tidigt skede och då kan han få en fin löpning i vinnarhålet och kan då bli farlig via open stretchen till slut och då tror jag han har bra chans att vara före Ferrari B.R. i mål här.

Justice Ås är en sexårig valack som har startat 38 gånger tidigare. Han har vunnit 13 stycken av dessa och har även varit topp tre i 68 % av loppen och med lite klaff här så kan det bli en framskjuten placering på nytt.

Justice Ås kommer att tävla barfota fram samt med ett helstängt huvudlag och i en jänkarvagn meddelar man från stallet.

Ferrari B.R. var bra senast och är på väg upp i form fast det är ingen toppform ännu. Senast så satt han kvar i andraspår och det löste sig bra till slut. Han hade kunnat gå på 1200 meter från mål, men han är inte så bra att han klarar det rapporterar Per-Oleg Midtfjeld.

Ferrari B.R. gjorde en strålande prestation när han vann på 09.9 över medeldistans som fyraåring, men han känns inte riktigt som samma häst längre även om han har 20 segrar på 27 starter.

Ferrari B.R. har haft mycket skadebekymmer de senaste åren men kommer nu med en färsk seger i norskt mästerskap i bagaget och han gick en bra upphämtning efter galopp på Jarlsberg gången innan det. Här har han spår långt ut och riskerar att hamna på vingel men om det löser sig med positionerna så kan han duga en bit mot det här gänget.

Ferrari B.R. kommer att tävla barfota fram samt med ett öppet huvudlag och i en jänkarvagn meddelar Per-Oleg Midtfjeld.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Ferrari B.R. - Justice Ås
Åby lopp 10
Spel: H2H 2
Odds: 2.10 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip