Dagens rek är till Bergsåker lopp 9 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 7 Fragolini Am mot nummer 11 Lyx Håleryd.

Fragolini Am har hittat en härlig formtopp med en seger och två andraplatser på de tre senaste starterna och löser det sig med positionerna så tror jag hon är långt framme igen och ska då ha god chans att vara före Lyx Håleryd i mål.

Fragolini Am vann från dödens för tre starter sedan. Gången efter det så kördes hon till ledningen från spår 8 bakom bilen på aktuell bana och höll sedan starkt till andraplatsen bakom vinnande Mr Charming efter att hon fått utstå en onödig press under loppet.

I den senaste starten så satt Fragolini Am i tredje utvändigt innan hon gick på med knappa varvet kvar och via en stark slutrunda så nådde hon andraplatsen i ett lopp som vanns av Sahara Sun.

Här har Fragolini Am ett spår lite långt ut men hon kan lägga iväg bra från start så om Lars-Göran Söderberg som kör hästen kan slinka ner i ett vettigt slagläge eventuellt i ledningen efter en bit så kan hon blanda sig i segerstriden igen.

Fragolini Am brukar springa lite snett så hon kommer att få tävla med en huvudstång den här gången för att hon ska springa rakare. I övrigt så blir det jänkarvagn igen meddelar man från stallet.

Lyx Håleryd tog hand om ledningen initialt men släppte och avslutade sedan snabbt efter en sen lucka och plockade ner sitt motstånd till seger näst senast.

Gången efter det så kördes Lyx Håleryd till spets i ett V75 lopp på Kalmar men stumnade och slutade oplacerad. Hon är vass med ett lopp på rulle och kan hon få en del draghjälp under slutvarvet så fäller hon många hästar till slut.

Lyx Håleryd kommer att tävla med ett helstängt huvudlag och i en vanlig vagn, säger Joakim Elfving.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Fragolini Am - Lyx Håleryd
Bergsåker lopp 9
Spel: H2H 1
Odds: 1.70 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip