Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 Xpress och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 7 Auto Relight mot nummer 3 Ginotonic.

Auto Relight har bara vunnit 1 lopp på 30 tidigare starter men vinsten togs näst senast när han kördes till spets efter 650 meter och höll sedan ett hyggligt tempo där framme och vann knappt över lång distans och gången efter det så gick han återigen i ledningen men var slagen med 50 meter kvar och fick nöja sig med andraplatsen bakom vinnande Global Unprotected den gången men här tror jag att Örjan Kihlström som kör hästen kan pressa sig till ledningen i ett andraskede och skulle ledningen nås utan att det kostar alltför mycket kraft så är mycket vunnet här och han kan leda loppet länge men även om det inte skulle bli spets så kan det bli en framskjuten placering ändå och jag på bra chans att Auto Relight är före Ginotonic i mål.

Auto Relight är en fyraårig hingst som tränas av Stefan ”Tarzan” Melander och han kunde fått ett lite bättre spår här men jag tror att man söker sig framåt så tidigt som möjligt och med tätkänning så tror jag att han slutar i den främre träffen.

Auto Relight kommer åtminstone att tävla barfota fram och eventuellt med ett halvstängt huvudlag meddelar man från stallet.

Ginotonic är van vid att få tävla från dåliga spår och är ännu utan seger i år efter 16 starter men har fått ett fint utgångsläge nu och om Jorma Kontio som kör hästen kan servera Maharajahsonen ett bra lopp så kan han det räcka en bit här.

I senaste starten så hamnade Ginotonic i sjunde par utvändigt från spår 12 men avslutade fint fram till fjärdeplatsen i vida spår via 10 tempo sista 800 meterna bakom vinnande Palermo Broline den gången.

Det blir barfota fram samt en vanlig vagn och ett öppet huvudlag meddelar Björn Röcklinger som tränar.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Ginotonic - Auto Relight
Solvalla lopp 10
Spel: H2H 2
Odds: 2.05 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip