Dagens rek är till Bergsåker lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 10 Global Undecided mot nummer 2 Crackajack.

Global Undecided kommer från en seger när han vann väldigt enkelt från dödens via 13,5 sista varvet senast trots att Jorma Kontio tappade ena tömmen på upploppet och det var bra gjort av både häst och kusk att reda ut det och han står perfekt inne på pengarna i klassen här och jag tror det blir svårt för övriga ekipage att stå emot Jorma Kontios uppsittning under slutvarvet men oavsett så ska det vara en mycket bra chans att han är före Crackajack i mål.

Global Undecided är en femårig valack som tränas av Timo Nurmos som har vunnit 7 av sina 19 tidigare starter och han har även vunnit på Bergsåker tidigare när han vann ett V75 lopp i augusti och han går bra från bakspår så om Jorma Kontio kan servera hästen en fin löpning och med de rätta ryggarna under slutvarvet här så tror jag på en framskjuten placering på nytt.

Global Undecided känns bra i träningen och han ska vara med i segerstriden här och distansen är inte så avgörande och det blir troligen samma utrustning som senast vilket innebär vanlig vagn och ett helstängt huvudlag meddelar man från stallet.

Crackajack är en segervan norsk häst som gör första starten i Sverige och är svår att sätta in men han var fin vid vinsten senast på Leangen när han klev fram i dödens dryga varvet från mål och vann enkelt och han har haft stabil och bra form en längre tid och han kan öppna hyggligt i voltstart och spåret ska inte innebära några problem men jag tror inte det blir någon ledning här och det finns risk för en tyngre löpning där han får göra grovjobbet ute i spåren och då blir det tufft att räcka till en framskjuten placering för Ulf Ohlssons styrning här.

Ulf Ohlsson har kört Crackajack med framgång i Norge tidigare så han känner hästen väl och han tycker att det är hans bästa chans på V75 idag.

Det blir inga ändringar jämfört med tre senaste starterna så det blir fortsatt aluminiumskor med brodd samt en vanlig vagn och öppet huvudlag meddelar Ola Martin Foss.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Global Undecided - Crackajack
Bergsåker lopp 11
Spel: H2H 1
Odds: 1.75 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip