Dagens rek är till Solvalla lopp 7 som ingår i kvällens V65 tävlingar. Jag spelar nummer 9 Global U.Turn mot nummer 1 Blue Star Cantab.

Global U.Turn avslutade godkänt fram till fjärdeplatsen bakom vinnande Castor Brick på Solvalla senast men han är inte helt att lita på men felfri nu så kan han bli farlig om det blir överpace på loppet och då tror jag på bra chans att han är före Blue Star Cantab i mål.

Global U.Turn har varit struken inför en tilltänkt start på Rättvik i slutet av oktober men det är en fin fyraårig valack som tillhör de bästa hästarna i detta startfält och i detta lärlingslopp så får Viktor Svanstedt chansen i sulkyn här och om det klaffar med positionerna här så tror jag han är med i segerstriden.

Blue Star Cantab hade en jobbig uppgift senast och fick dessutom dåliga ryggar men avslutade fullt godkänt i skymundan men slutade oplacerad bakom vinnande Firecraker den gången.

Tomi Haapio som kör Blue Star Cantab laddar troligen för att försöka hålla upp ledningen och skulle han lyckas med det så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen men i lärlingsloppen brukar det kunna bli lite körning och det tror jag skulle gynna Global U.Turn om det bli ett uppskruvat tempo på loppet.

Blue Star Cantab är anmäld barfota bak och blir det så i loppet är det första gången han tävlar barfota. I övrigt blir det vanlig vagn och ett can’t see back huvudlag meddelar Petri Salmela som tränar.

För er som spelar V65 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Global U.Turn - Blue Star Cantab
Solvalla lopp 7
Spel: H2H 1
Odds: 1.75 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip