Dagens rek är till Mantorp lopp 6 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 5 Global Warrior mot nummer 3 Qwartz.

Global Warrior kommer från en bra insats när han vann från ledningen och här tror jag att spets kan nås efter en bit igen om Johan Untersteiner är offensiv och skulle så bli fallet så kan det räcka långt här och då tror jag på bra chans att han är före Qwartz i mål.

Det är inte helt säkert att det blir ledningen för Global Warrior då nummer 4 Key West Snapper som galopperade bort segern kort före mål senast kan öppna rätt bra men oavsett så borde Global Warrior kunna hitta en hygglig position och kan då blanda sig i segerstriden igen.

Den långa distansen är den rätta för Global Warrior då han är stark och rejäl och han har vunnit 2 av 4 lopp han har startat över 2640 meter.

Global Warrior är inte jättesnabb ut, men kan öppna lite över medel i alla fall. Det blir barfota bak samt en vanlig vagn och ett öppet huvudlag meddelar man från stall Johan Untersteiner.

Qwartz gjorde det bra i den senaste starten och satt fast med sparade krafter över mål den gången. Allt har varit bra i träningen efter det och formen är god. Nu är det V75 men från stallet så tror man att han ska duga en bit här även om han bara är tre år och inte har gjort så många starter.

Distansen är också ny för Qwartz men från stallet meddelar man att det känns som en stark häst och med rätt löpningsförlopp så kan han dyka upp i den främre träffen här.

Inga ändringar är aktuella för Qwartz så det blir barfota fram samt en vanlig vagn och ett öppet huvudlag som senast meddelar Jörgen Westholm som tränar hästen.

Global Warrior - Qwartz
Mantorp lopp 6
Spel: H2H 1
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip