Dagens rek är till Romme lopp 4 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 7 Ediego mot nummer 3 Global Well Bred.

Ediego gick först i tredjespår sista 1100 meterna i ett V86 lopp på Solvalla senast och höll klart bra till fjärdeplatsen bakom vinnande Mister Selfie då och om Rikard N Skoglund som kör hästen kan servera honom en bättre löpning med en bra rygg under slutvarvet så kan det bli en framskjuten placering här och då tror jag på bra chans att han är före Global Well Bred i mål.

Ediego tog årets första seger för tre starter sedan på Bollnäs när han satt i femte ytter och satte in attacken med 900 meter kvar av loppet och utan rygg sista 550 meterna så kopplade han greppet och tog ner sitt motstånd på ett bra vis och vann med två längder ner till tvåan i mål och här tror jag att kusken kan slinka ner i en vettig position och då blir han svår att stå emot till slut.

Global Well Bred är en fin treårig hingst som haft en del stolpe ut under året och han har ingen vidare rad med endast en andraplats på årets tio tidigare starter och jag tror att han får svårt att räcka till även här.

I senaste loppet så hamnade Global Well Bred på vingel och blev fast med krafter kvar bakom vinnande Crazy First Love men han är rätt snabb iväg så spåret blev bra men det är långt ifrån säkert att det kan bli någon ledning här och hästen är även stark så strular det inte för mycket under vägen så kan han sluta i den främre träffen här. Hästen kommer att gå med skor rapporterar Sören Lennartson som tränar.

Global Well Bred gjorde två starter i fjol som tvååring och vann båda dessa och första gången med Ulf Ohlsson i sulkyn nu kan vara intressant men jag håller Ediego som ett strå vassare.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Global Well Bred - Ediego
Romme lopp 4
Spel: H2H 2
Odds: 1.70 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip