På lördagen avgörs det klassiska styrkeprovet Harper Hanovers lopp på Solvalla. Jag spelar att nummer 15 Moni Viking vinner loppet.

Moni Viking kommer till den här starten med fyra raka segrar. Efter en stark vinter nere i Frankrike så debuterade han i ny regi för Björn Goop senast.

Insatsen då var femstjärnig av Moni Viking. Han gick med i rygg på Harran Boko med dryga varvet kvar av loppet och sedan så flög han fram och via en mycket vass avslutning som klockades till 09,2 sista 800 meterna så plockade han ner Prosperous och Enzo Am som duellerade där framme till en klar seger.

Efter den prestationen så har han matchats mot Harper Hanovers eftersom en start i Örebros långlopp hade kommit så nära inpå den förra starten.

Det är tufft att stå med 40 meters tillägg i det här loppet och Moni Viking kommer att behöva vara på topp igen för att kunna vinna men så bra som han var senast när han avväpnade sitt motstånd väldigt lätt så tror jag han tar en ny seger här.

Inga ändringar är aktuella för Moni Viking så det blir troligen barfota runt om samt hybrid vagn och ett norskt huvudlag meddelar man från stallet.

Moni Viking är en sjuårig hingst som har gjort 39 starter hittills med 11 vinster som resultat och strular det inte för mycket på vägen så tror jag det kommer ytterligare en vinst här.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 13 Ble Du Gers med Jos Verbeeck i sulkyn.

Ble Du Gers gjorde en fin comeback efter en tids frånvaro när han vann Summer Meeting Stayer på Charlottenlund under Copenhagen Cup dagen senast.

Ble Du Gers klev då fram utvändigt om den ledande Ganyboy med varvet till mål och den hästen knäckte han på den sista bortre långsidan och tog över ledningen och sedan så höll han undan före en bra avslutande Tuxedo Bi till seger.

Efter starten i Danmark så åkte Ble Du Gers till Norge och Frode Hamre. Tanken är att han ska vara kvar där tills åtminstone Oslo Grand Prix. Han kommer att tävla barfota runt om istället för barfota bak den här gången.

Kan Jos Verbeeck få till en bra styrning här så kanske han kan bjuda upp till en kamp mot min vinnare här.

I övrigt kan nummer 10 Viking Brodde som gjorde första starten sedan november ifjol i Gävle i lördags vara intressant.

Viking Brodde fick då en tuff resa i dödens innan han tog över ledningen men han åkte dit kort före mål när jätteskrällen Heading Reference tog sig förbi så det slutade med en andraplats.

Täta starter nu tror jag inte ska vara några problem och kan Jorma Kontio ge honom en fin löpning här så kan han nypa en god placering här.

15 Moni Viking
Harper Hanovers (lopp 11 Solvalla)
Spel: Vinnare
Odds: 2.25 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip