Dagens rek är till Mantorp lopp 7 som ingår i kvällens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 8 Reverend Wine mot nummer 5 Juan.

Reverend Wine gick fullt godkänt efter en startgalopp i ett försök i Silverdivisionen på Åby senast. Dåligt utgångsläge här men han kan lägga iväg rätt bra från start så det är inte omöjligt att Carl Johan Jepson kan trycka sig till ledningen efter en bit och skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

Ledningen är inget måste för Reverend Wine så kan han få gå med i en bra rygg fram till upploppet så har han en härlig speed som biter bra till slut och då tror jag han har god möjlighet att vara före Juan i mål.

Den långa distansen har Reverend Wine visat att han klarar av och han är oöm för positioner för han klarar att gå både i spets samt utvändigt och även bakifrån. Han har tränat på bra efter den senaste starten meddelar man från stallet och jag tror han är med och gör upp om segern här.

Reverend Wine har vunnit sex av sju gånger han har travat i ledningen så det är en position som han trivs bra i och skulle det bli ett lugnt mellanvarv i spets för Carl Johan Jepsons styrning så kan det bli tufft att plocka längder för de mer betrodda hästarna.

Reverend Wine är även gynnad av barfotaförbudet då han alltid tävlar med skor runt om. I övrigt blir det can't see back på höger sida och murphybländare på vänster sida samt en vanlig vagn meddelar Diederik Meilink.

Juan var mycket duktig när han plockade en klar seger senast. Han kommer mer till sin rätt över de längre distanserna fast han är inte känd som någon snabbstartare men löser det sig med positionerna så har han en vass avslutning och då kan han vara långt framme på nytt.

Tätare start nu för Juan men han är rätt trög iväg så jag tror att Reverend Wine kommer före i starten fast om Joakim Lövgren kan servera honom en fin resa här så kan han bli farlig över upploppet fast jag tror han kommer få göra en hel del grovjobb på egen hand under slutrundan och då tror jag han får svårt att vara före Reverend Wine i mål.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Juan - Reverend Wine
Mantorp lopp 7
Spel: H2H 2
Odds: 1.90 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip