På onsdagen är det fina tävlingar på Solvalla. I Jubileumspokalen så spelar jag att 5 Tae Kwon Deo vinner loppet.

Tae Kwon Deo var ruggigt läcker att skåda när han klev fram utvändigt om ledande Snowstorm Hanover med varvet till mål och från dödens krossade han sitt motstånd och kom i mål i det närmaste okörd i Håkan "Lillis" Olssons lopp på Örebro för fyra starter sedan.

I Elitloppsförsöket gången efter det så blev galopp direkt. Näst senast så hade Tae Kwon Deo ett uselt läge i Kalmarsundspokalen under midsommarhelgen. Adrian Kolgjini körde då offensivt och tryckte till och tog över ledningen ut på slutvarvet och sedan så var han helt överlägsen på en vass tid.

Tae Kwon Deo fick en drömlottning i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro i slutet av juli. Han fick dock vandra i dödens på Double Exposure som dundrade på till en klar seger från ledningen och han höll klart godkänt som trea då men Adrian Kolgjini var inte riktigt nöjd för det fattades lite i honom.

Tae Kwon Deo fick en rejäl genomkörare på Jägersro senast och han behövde nog loppet. Det fattades lite hårdhet i honom i just den starten. Nu känns han magisk i jobben igen meddelar man från stallet.

Tae Kwon Deo är inte gjord för sprinterdistans som det var senast. Han är lite trög från start och är mera en pansartyp. Så medel och längre distanser passar honom bättre. Han kliver ner en del i klass nu och här är det medeldistans och med en fin resa så tror jag han blir svårstoppad över upploppet.

Tae Kwon Deo tål att göra en del grovjobb i dödens om det skulle behövas. Det är heller inte omöjligt att han kan få ta över ledningen efter en bit av loppet och kommer han till spets så blir han svårstoppad. Ledningen är dock inget måste för han går bra från andra positioner också om det skulle behövas.

Tae Kwon Deo kommer troligen att tävla barfota runt om och med en amerikansk jänkarvagn som senast. I övrigt cant' see back på vänster sida istället för ett helstängt huvudlag.

Motståndare saknas inte för 7 Seismic Wave har vunnit i alla sina sju starter i Sverige. Han vann mycket enkelt från ledningen på Rättvik i början av juli.

Spår lite väl långt ut för Seismic Wave nu så det kan bli tuffare att komma till spets den här gången men kan Björn Goop servera honom ett passande lopp så kan han utmana min vinnare om segern. Han står dock inför sin tuffaste uppgift hittills den här gången.

En annan motståndare till min vinnare är 8 Missle Hill. Han var bra som tvåa från ledningen i försöket till Elitloppet där Earl Simon drog det längsta strået. I den efterföljande finalen sedan så var han i ledningen igen men han stumnade och kom i mål först på sjätteplatsen bakom Propulsion som var först i mål då. Han tog ner den ledande Diamanten från dödens kort före mål på Lindesberg för tre starter sedan.

Missle Hill forcerades till spets i den andra kurvan och han vann sedan Kjell P Dahlströms Minne från den positionen på Mantorp i början av månaden. Det kan kosta mycket krafter att nå ledningen den här gången men med lite klaff så kan han vara långt framme här fast jag tror mer på vinnare.

5 Tae Kwon Deo
Jubileumspokalen 2020
Spel: Vinnare
Odds: 2.50 Casumo , Unibet & LeoVegas

Edit: Hästen är struken pga halta. Insats åter.

This is the stats tab
This is the post tip