Dagens rek är till Kalmar lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 13 Just Wait And See mot nummer 5 Dooley’s U.N.G.

Just Wait And See startar 40 meter bakom Dooley’s U.N.G. men det tror jag inte ska vara några problem att plocka in över den långa distansen här och Just Wait And See såg fin ut bakom bra hästar senast och hade krafter kvar i mål då så formen är bättre än vad det ser ut i raden och om Stefan Persson som kör hästen kan servera honom en bra löpning så tror jag på bra chans att han är före Dooley’s U.N.G. i mål här.

Just Wait And See såg helläcker ut vid segern för tre starter sedan när han vann från ledningen via 12,5 sista 800 meterna men kom bort på en dålig bana näst senast.

Just Wait And See trivs över lång distans och det kan också finnas läge för kusken att vara lite mer offensiv den här gången och om det blir en bra löpning för Stefan Perssons uppsittning så tror jag han har fin chans att spurta förbi Dooley’s U.N.G. i mål.

Just Wait And See kommer att tävla i en vanlig vagn och med ett öppet huvudlag meddelar Håkan K Persson. 

Dooley’s U.N.G. var ute över aktuell distans på nyårsafton men då felade han direkt i starten och gången efter det så kördes han till ledningen efter 600 meter och vann plättlätt och om Kim Eriksson kan få iväg hästen hyfsat från ett knepigt femtespår i volten så kommer det bära av framåt tidigt men det är långt ifrån säkert att det kan bli någon ledning den här gången men han har styrkan och gynnas av distansen.

Dooley’s U.N.G. är med sina tolv starter i karriären inte så rutinerad men han har varit på pallen i åtta av dessa och övriga fyra starter har innefattat galopp och från ett snävt spår i volten så föreligger det en viss galopprisk på nytt men felfri så tror jag han får göra jobbet i dödens men är stark nog att trava i den positionen.

Det var jänkarvagn senast, men nu blir det vanlig vagn när det är voltstart. Han har gått i vanlig vagn flera gånger tidigare och gjort det bra, så det ska inte vara någon jättenackdel. I övrigt blir det helstängt som vanligt meddelar Oskar Svanberg.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Just Wait And See - Dooley’s U.N.G.
Kalmar lopp 10
Spel: H2H 1
Odds: 1.70 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip