Dagens rek är till Vaggeryd lopp 10 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Ad Hoc vinner loppet.

Ad Hoc har tidigare galopperat mycket och gjorde även så i ett försök i silverdivisionen på Jägersro näst senast men han kom sedan tillbaka godkänt och räddade sjundeplatsen bakom Prosperous som vann det loppet.

I den senaste starten så hade Ad Hoc utrustas med ett blinkershuvudlag för första gången och då skötte han sig. Han satt i tredje utvändigt innan han svepte till ledningen med halvvarvet kvar till mål och från den positionen så höll han sedan undan för övriga motståndare till seger.

Efter det senaste loppet så har Ad Hoc fått träna på och det känns som han har tagit det loppet på ett bra vis meddelar man från stallet.

Motståndet här ser rätt överkomligt ut och spår två nu passar Ad Hoc bra eftersom han går från alla positioner så felfri här så tror jag han har god chans att plocka en ny seger.

Ad Hoc är en femårig hingst som tränas av Raoul Engblom. Han har på 31 starter hittills i karriären vunnit 8 gånger. Han har även varit topp tre i 45 % av loppen fast han har också galopperat en hel del men felfri här så tror jag han är långt framme.

Ad Hoc har tagit tre vinster på de fem gångerna han har travat i spets så skulle han få ta över ledningen i ett andra skede här är mycket vunnet men det är inget måste att komma till täten för att han ska ses med en god segerchans här.

Inga ändringar är aktuella för Ad Hoc så det blir skor runt om samt blinkershuvudlag och en svensk jänkarvagn, säger Raoul Engblom.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 1 Counterfeightr som blev fast med sparade krafter i ett V75 lopp på Umåker som vanns av Better Boss senast.

Inte lika hårt motstånd för Counterfeightr nu och han kan öppna rätt bra men det blir nog ändå ingen ledning här men hittar han bara loss i god tid före mål så har han en härlig speed att tillgå och då kan det räcka en bit mot det här motståndet.

I övrigt kan nummer 5 Xlnt Chili Tripel som tog sin första seger sedan 2017 senast vara aktuell. Han avslutade då starkt och tog ner Madelen L.T.C. till vinst på linjen i ett medeldistanslopp på Jägersro.

Xlnt Chili Tripel är mycket snabb iväg så här kan han nå ledningen omgående och från spets här så kan han leda loppet länge men jag tror ändå han får svårt att hålla undan till en ny seger för han är klart vassare över sprinterdistans.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Ad Hoc
Vaggeryd lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 3.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip