I eftermiddag avgörs Grand Slam 75 tävlingarna i Rättvik. I lopp 10 spelar jag att nummer 2 Anthara Bi vinner loppet.

Anthara Bi vann lätt med sparade krafter för tre starter sedan. Gången efter det så var hon ute i finalen av Diamantstoet på Solvalla under Elitloppshelgen. Då blev voltstart ett problem för hon gjorde bort sig med en tidig galopp.

Senast så hade Anthara Bi ett risigt utgångsläge och hamnade i tredje invändigt. Hon hittade sedan loss i den sista kurvan och via en härlig avslutning spurtade hon in till andraplatsen bakom Zlatan Knick som vann lätt från ledningen.

Betydligt bättre utgångsläge för Anthara Bi den här gången. Jag tror att Björn Goop kan trycka sig till spets i ett tidigt skede av loppet och skulle så bli fallet så kan hon bli svår att plocka ner om hon skulle få styra och ställa som hon vill där framme i täten.

Anthara Bi tränar på fint och kommer säkert att göra ett bra lopp igen och så bra som hon är så ska hon ha segerchans från ett mycket bra utgångsläge. Hon har vunnit två gånger på svensk mark när hon har gått i ledningen så det är en position som vore att föredra.

Inga ändringar är planerade så Anthara Bi kommer troligen att tävla barfota runt om och i hybridvagnen som hon gick med senast meddelar man från stall Björn Goop.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara 9 Mahma Lane som gjorde en stark avslutning på open stretchen och då räckte det till fjärdeplatsen i finalen av Drottning Silvias Pokal näst senast vara tänkbar.

I den efterföljande starten så ledde Mahma Lane loppet från start till mål över lång distans på Axevalla.

Bakspår den här gången för Mahma Lane men får hon gå med i en vettig rygg innan attacken sätts in så fäller hon många hästar till slut.

En annan motståndare till Anthara Bi är 12 Love No Pain som kom med en stark avslutning i spåren och höll undan till seger före en bra spurtande J.J.Another Vinn näst senast.

Gången efter det så satt Love No Pain djupt ner i kön och hon avslutade positivt i skymundan men det gick inte att ta så mycket så hon fick nöja sig med femteplatsen bakom Mahma Lane som vann det loppet från ledningen.

Tråkigt läge nu för Love No Pain men löser det sig med positionerna och blir ett uppskruvat tempo på tillställningen så kan hon komma in i matchen.

I övrigt kan 3 Isa som hade två raka segrar innan den senaste starten vara aktuell. Då travade hon i ledningen över lång distans. Hon hade sedan inget svar när Boiling Point kom loss och spurtade ner henne och hon fick även släppa Girlpower Sisu förbi sig så det slutade med en tredjeplats då.

Isa är kvick iväg och tar nog ledningen initialt men jag tror att det är ett rygglopp som gäller nu och skulle hon sedan få en lucka så kan hon överraska här.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

2 Anthara Bi
Rättvik lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 3.60 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip