Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Arden Wise As vinner loppet.

Arden Wise As har visat bra kunnande på svensk mark tidigare när han var trea bakom Acciaio som vann Premio Going Kronos före Ubiquarian Face under Hugo Åbergs kvällen ifjol på Jägersro.

Arden Wise As har gjort bra prestationer i Frankrike över lång distans under vintern och med Björn Goop upp nu från ett perfekt läge så tror jag på tidig ledning och kommer han till täten smärtfritt så blir han inte lätt att plocka ner.

Skulle Arden Wise As få styra och ställa som han vill där framme i ledningen så tror jag han säljer sig dyrt från den positionen.

Arden Wise As har inte startat sedan början på februari så det kanske inte är någon toppform nu men även om det kan saknas en del så tror jag han har god segerchans här för motståndet är inte det tuffaste.

Arden Wise As är en fyraårig hingst som har startat 16 gånger. Tre vinster har det blivit så här långt men får han ett passande lopp här så tror jag att det kommer ytterligare en seger ikväll.

Alessandro Gocciadoros hästar presterade väl inte på topp på Åby i lördags precis men det är en fördel att Björn Goop kör Arden Wise As här istället för tränaren själv.

Arden Wise As kommer att tävla barfota runt om och i en jänkarvagn meddelar man från stall Alessandro Gocciadoro.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 12 Very Charming som har varit bra en längre tid.

Very Charming hade två raka segrar innan han startade från samma startspår över den dryga distansen som nu senast och då slutade det med en fjärdeplats bakom Tengil Face som vann från ledningen.

Får Very Charming lite draghjälp under slutrundan så är han stark över upploppet och då kan det räcka en bit här.

En annan motståndare till Arden Wise As är nummer 7 Young King som fullföljde starkt till andraplatsen bakom S.G.Charpentier senast.

Young King är stark och rejäl och har vunnit över aktuell distans tidigare så kan Per Lennartsson få till en bra styrning så kan han vara långt framme på nytt men han får ses främst som ett platsbud.

I övrigt har nummer 6 Indy D. som kommer från en seger en del anhängare.

Indy D. var tempogynnad vid vinsten senast. Han är inte så snabb iväg så det finns en klar risk att han hamnar illa till här men distansen är lång så mycket hinner hända och han skulle vara gynnad om tempot blir högt igen fast jag tror inte han tar en ny vinst här.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Arden Wise As
Solvalla lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 3.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip