Dagens rek är till Bergsåker lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 7 Global Trust vinner loppet.

Global Trust kan öppna bra i volten och med strykningen av nummer 6 Rushmore Face så tror jag att Jorma Kontio som kör hästen kan bli släppt till ledningen i ett tidigt skede om han kan få en bra start från sitt springspår och skulle så bli fallet så tror jag han blir svårslagen från spets.

Timo Nurmos tränar denna sexåriga valack som har vunnit 11 av 23 starter hittills och samtliga vinster är tagna ifrån ledningen eller dödens så jag tror att han laddas framåt för att komma ner i en bra position i antingen spets eller dödens på nytt och blir således att räkna med här.

Global Trust kommer närmast från en seger när han vann Silverdivisionsloppet i Kalmar i slutet av januari. Han tog då ledningen från innerspåret bakom bilen och det blev en snabb öppning på 08,2 första 500 meterna. Sedan fick han ytterligare lite press av Baron Gift i dödens, men gick ändå undan säkert före en vasst avslutande Master Crowe som kom loss från vinnarhålet.

Global Trust är inte så van vid voltstart men det tror jag inte ska vara något problem och att rutinerade Jorma Kontio i sulkyn löser. Inga ändringar är planerade på Global Trust så det blir troligen helstängt huvudlag och en vanlig vagn som senast meddelar man från stallet.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 5 Västerbo Grosbois som är kvick ut och jag tror han tar hand om ledningen initialt men sedan tror jag att Rauno Pöllänen släpper till min vinnare för att kanske kunna utmana med en eventuell lucka till slut. Västerbo Grosbois var fin vid segrarna från vinnarhålet och gick klart godkänt till slut i en tuff final som Erik Sting vann senast så formen är god.

En annan motståndare till Global Trust är nummer 2 Importedfrmdetroit som gick en stark slutrunda från sjunde ytter senast men nådde inte vinnande Fairplay Pellini utan fick nöja sig med andrapriset. Från spår 2 i volten här så kanske Ulf Ohlsson som kör hästen gör ett försök att komma före min vinnare till ledningen och skulle han lyckas med det så kör man nog i spets och kan då blanda sig i segerstriden men jag tror att Global Trust plockar ner den hästen från dödens om det skulle behövas.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

7 Global Trust
Bergsåker lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 LeoVegas , Unibet , bet365

This is the stats tab
This is the post tip