Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 3 Ilenna Bonanza är topp tre i loppet.

Ilenna Bonanza är snabb iväg och är spetsbudet här. Vid Sverigedebuten senast så hade hon ett sämre läge men gick en bra avslutning i skymundan.

Man maxar Ilenna Bonanza med barfota runt om samt jänkarvagn och helstängt huvudlag nu och det är mycket intressant.

Torbjörn Jansson kör Ilenna Bonanza nu och det kommer nog att gå undan den första biten men skulle hon få dämpa tempot en del i ledningen efter en bit så kan hon rinna undan till en seger över den korta distansen men om det inte räcker hela vägen till seger så tror jag att hon ska ha god chans att vara sämst trea i mål.

Skulle Ilenna Bonanza få tuff press i ledningen så kanske man släpper efter en bit och då är det inte omöjligt att hon kan lifta med till en framskjuten placering i rygg på ledaren.

Ilenna Bonanza är ett femårigt sto som har startat 24 gånger tidigare. 10 vinster har det blivit och hon har även varit topp tre i 71 % av loppen så får hon ett passande lopp i den främre träffen så tror jag hon kan nypa en god placering igen.

Den värsta motståndaren till Ilenna Bonanza anser jag vara nummer 10 Lovely Secret som var duktig när hon vann i ett litet fält för tre starter sedan.

Senast så fick Lovely Secret trava utvändigt om Conrads Rödluva och hakade på okej till fjärdeplatsen bakom denne.

Kan Lovely Secret få smyga med i en bra rygg så kan hon bli farlig när kusken väljer att sätta in slutstöten om det blir överpace på loppet. Barfota runt om nu är ett plus.

I övrigt kan nummer 6 Digital Track som kommer från en enkel seger från ledningen vara intressant.

Digital Track har tagit fyra av fem tidigare vinster från spets så det är en önskvärd position men från ett spår lite långt ut här så kan det kosta mycket kraft att komma till täten men om Örjan Kihlström som kör hästen kan slinka ner i ett vettigt slagläge så kan hon vara med och göra upp om segern igen.

En annan motståndare till Ilenna Bonanza är nummer 5 Die Kaiserin som höll farten godkänt till fjärdeplatsen i ett lopp som vanns av Zinco Jet senast.

Eventuellt är det sista starten för Die Kaiserin innan aveln väntar och då finns det inte mycket att spara på.

Die Kaiserin kan lägga iväg bra från start men det kan vankas svar invändigt och då finns det risk att hon får vandra utvändigt om ledaren men hon tål att göra en del grovjobb och kan vara långt framme här.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

3 Ilenna Bonanza
Solvalla lopp 10
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip