Dagens rek är till Kalmar lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 1 Ingo är topp tre i loppet.

Ingo kommer från en seger och det var en stark insats när han plockade ner sitt motstånd från utvändigt ledaren senast.

Ingo skulle sedan ha startat på Mantorp under uppesittarkvällen men han fick ett tjockt ben och det visade sig vara ett litet sår. Han stod över två jobb, men har därefter tränat på som vanligt och han känns nu väldigt fin meddelar man från stallet.

Ingo har öppnat bra från innerspår tidigare och det är inte omöjligt att han håller upp ledningen initialt fast om Atik D.L. trycker på utvändigt så tror jag han släpper men då kanske det kan lösa sig bra från rygg ledaren här så med en fin resa här så tror jag han har god chans att nypa en av de främsta placeringarna i loppet.

Blir det inte vinnarhålet så borde det kunna bli tredje invändigt för Ingo och om Atik D.L. dundrar på i ledningen så kan det uppstå luckor där bakom och då tror jag Christoffer Eriksson som kör hästen kan spurta in till en bra placering .

Ingo kommer att tävla med can’t see back och i en svensk jänkarvagn som planerat, säger Christoffer Eriksson.

Den värsta motståndaren till Ingo anser jag vara nummer 2 Atik D.L. som kommer till den här starten med tre raka segrar.

Vid vinsten i den senaste starten så kördes Atik D.L. fram i dödens med varvet kvar och sedan så knäckte han ledaren så han tog över ledningen på sista bortre långsidan och han gick sedan undan till en överlägsen seger.

Från ett trevligt utgångsläge här sitter Atik D.L. bra till i andraspår omgående så med en fin löpning i den främre träffen här så tror jag han är med och gör upp om segern igen.

En annan motståndare till Ingo är nummer 6 Dallas som klev ut i dödens med knappa varvet kvar och krigade sig till segern i ett V86 lopp på Åby senast.

Tre av Dallas fyra tidigare segrar är tagna över kort distans men kan Markus Niklasson som kör hästen få till en bra styrning här så kan han öppna riktigt fort så han borde kunna hitta ner i en vettig position och då kan han utmana om en framskjuten placering igen.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

1 Ingo
Kalmar lopp 10
Spel: Plats
Odds: 2.05 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip