Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 Xpress och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 5 Leader Brodde är topp tre i loppet.

Leader Brodde sköt till vasst via 12,6 sista 800 meterna efter en invändig resa i Klass I, Finalen som vanns av Martin De Bos näst senast och gången efter det så travade han i dödens och höll mycket bra till andraplatsen men kunde inte stå emot en vasst avslutande Pablo Andover den gången och här tror jag att Mattias Djuse som kör hästen kan hitta ner i ett vettigt slagläge och eventuellt nå ledningen i ett tidigt skede och skulle han lyckas med det så är mycket vunnet här men oavsett så ska han räknas tidigt från ett fint utgångsläge här.

Allt har varit normalt i jobben efter senaste loppet med Leader Brodde och hästen känns fin och han kommer att tävla med ett norskt huvudlag och i en vanlig vagn som tidigare meddelar Mattias Djuse.

1640 meter är en mycket bra distans då Leader Brodde är riktigt explosiv från början men det är inte säkert det blir ledningen då det finns ett par snabba invändigt men han gick bra i dödens senast och jag tror på en bra chans att han är sämst trea i mål här även med en tyngre löpning.

Leader Brodde är en femårig valack som har gjort 22 starter tidigare och av dessa har det blivit 7 segrar och han har även varit på plats i 59 % av loppen hittills och jag tror att dessa siffror förbättras ytterligare ikväll.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 10 Global Unlimited som avslutade fjolåret på bästa sätt med två raka segrar men bakspår nu över den korta distansen här är ingen fördel men om det blir lite tempo på tillställningen så kan han bli farlig över upploppet.

En annan motståndare till Leader Brodde är nummer 4 Kabanoss som nu återkommer efter en paus men han har gått bra efter vila tidigare men att det blir skor den här gången känns dock som ett minus men om Örjan Kihlström kan servera hästen en bra löpning så kan han duga en bit här.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Leader Brodde
Solvalla lopp 10
Spel: Plats
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip