Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 Xpress tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 8 My Tambourine Man är topp tre i loppet.

My Tambourine Man har gjort en start som valack och var då ute i Derbykval och avslutade då fullt godkänt till sjätteplatsen bakom vinnande Global Welcome.

My Tambourine Man ska gå framåt med det loppet i kroppen till den här starten och klaffar det med positionerna från ett dåligt läge så kan han blanda sig i segerstriden här och han ska god chans att vara sämst trea i mål här.

My Tambourine Man trivs bra på Solvalla för han har vunnit hälften av de sex tidigare starterna han gjort på Solvalla fast de övriga tre gångerna har det slutat med galopp men felfri nu så ska han ses med bra möjligheter.

My Tambourine Man är en fyraårig valack som tränas av Nicklas Westerholm. Han har startat 12 gånger tidigare med 4 stycken segrar som resultat.

Tidigare har man inte riktigt kunnat lita på My Tambourine Man för han har galopperat en hel del men jag tror det kommer fungera bättre nu när han är valack.

Tanken är att köra framåt direkt från start med My Tambourine Man meddelar man från stallet och kan han slinka ner i en vettig position så tror jag han är långt framme här.

My Tambourine Man kommer att tävla barfota bak samt med ett öppet huvudlag och i en svensk jänkarvagn, säger Nicklas Westerholm.

Den värsta motståndaren till My Tambourine Man anser jag vara nummer 3 Religious som har gjort det bra mot tufft motstånd tidigare och han är snabb den första biten så om Mika Forss kan hitta till ledningen här så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

Intressanta utrustningsändringar för Religious ikväll då det vankas rycktussar och jänkarvagn båda för första gången.

En annan motståndare till My Tambourine Man är nummer 2 Au Gratin som endast har en seger i karriären på 25 försök men han avslutade fint i skymundan senast.

Au Gratin är inte snabb från start utan har sin bästa bit till slut fast från ett bra spår här så kan han få en fin resa och kan då vara långt framme. Eventuellt ska han tävla barfota runt om vilket kan bli ett lyft.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

8 My Tambourine Man
Solvalla lopp 10
Spel: Plats
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip