Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i kvällens V86 Xpress och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Odessa Celeber vinner loppet.

Odessa Celeber hade lite oflyt senast och satt fast med krafter kvar efter att ha blivit hängandes i tredjespår in i första sväng i ett lopp som vanns av Beautiful Bacardi men här är det helt andra förutsättningar med bättre spår och längre distans och från detta fina utgångsläge så tror jag att hon kan hitta till ledningen i ett tidigt skede och det är en position hon trivs bra i eftersom hon har vunnit fyra av fem tidigare gånger hon travat i spets och om Örjan Kihlström kan få trolla bort en del av loppet i ledningen så tror jag hon blir svårstoppad här.

Odessa Celeber spurtade starkt som trea i en Breeders' Crown-semifinal för tre starter sedan och var näst senast ute i finalen som vanns av Mellby Free men var inte bra där och hade svårt att följa i sista sväng och galopperade med 250 meter kvar av loppet då men var klart förbättrad senast och jag tror hon tar en efterlängtad seger här och även om hon inte skulle komma till spets så är hon bra nog att vinna loppet från andra positioner för hon har vunnit från andra respektive fjärde ytter tidigare.

Odessa Celeber är ett fyraårigt sto som tränas av Roger Walmann som har vunnit sex av sina 25 starter hittills varav två av dessa med skor runt om så det tror jag inte ska vålla något större bekymmer här och kvällens kusk Örjan Kihlström har även kört henne vid fem av hennes sex tidigare segrar och det får ses som en klart kuskplus att han kör hästen och inte Kenneth Haugstad som körde senast.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 4 Fame Boko som står perfekt inne på pengarna och hon spurtade fint fram till andraplatsen bakom vinande Ile Saint Louis senast och hon kan avsluta väldigt bra när hon får spara speeden och är bäst med den typen av upplägg. Det blir troligen vanlig vagn och ett öppet huvudlag som senast meddelar Per Lennartsson som tränar.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 3 Ma Running som är snabb ut och man siktar på att köra i ledningen men det tror jag inte man lyckas med och då kanske Oskar J Andersson som kör hästen kan krypa ner i vinnarhålet efter en bit eller så får hon trava i dödens och då tror jag hon får svårt att räcka till seger.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Odessa Celeber
Solvalla lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 2.25 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip