Dagens rek är till Bergsåker lopp 10 som ingår i kvällens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 1 Power vinner loppet.

Power har varit mycket bra i de senaste starterna. Näst senast så gjorde han ett topplopp men kunde inte plocka ner en mycket vass Global Adventure som höll undan från ledningen utan han fick nöja sig med andrapriset.

I den senaste starten var han tillbaka i vinnarcirkeln när han avgjorde via 10,5 sista 800 meterna. Han är ingen blixt ut men jag tror att Robert Bergh som kör hästen sitter i ledningen i ett tidigt skede och från den positionen så tror jag han drar i ett jämnt hårt tempo där framme och blir då mycket svår att hämta in för tilläggshästarna som har mer hårdhet.

Power är en treårig hingst som har startat 10 gånger tidigare. På dessa så har det blivit 5 stycken segrar och han har varit topp tre i 80 % av loppen. Nu möter han lite lite äldre hästar men dessa har dryga tillägg att hämta in och från ett trevligt utgångsläge så tror jag han har bra chans till en ny seger.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 2 Ubiquarian Face som bara har en seger hittills i karriären men han gjorde det bra som tvåa bakom Acciaio på Jägersro under Hugo Åbergs-kvällen senast.

Här har Ubiquarian Face fått ett intressant läge och jag tror han kan få ett bra lopp i vinnarhålet och kan då vara med långt framme.

En annan motståndare till Power är nummer 5 Fleet Admiral som hade två raka galoppmisslyckanden innan det blev en seger i ett Fyraåringslopp i tveksam aktion på Rättvik senast.

Nu ska Fleet Admiral hämta in 40 meter på hästarna på startvolten och det tror jag blir för tufft så han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

1 Power
Bergsåker lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip