Seismic Wave började inte karriären något vidare i USA men tände till efter sommaren som treåring och svarade för några otroliga insatser. Han avslutade sitt tävlande i USA med två raka segrar. I sin sista start på amerikansk mark tangerade han världsrekordet för treåriga valacker på milebana då han travade otroliga 08.5 över sprinterdistans på The Red Mile i Lexington.

Han såldes sedan till Sverige och gjorde debut i ett lunchlopp på Örebrotravet med 331 655 kronor på kontot. En häst som sprungit 08.5!

Man kan lugnt säga att Seismic Wave stod billigt inne i klassen då han kom till Sverige och det är inte konstigt att han tagit fyra segrar på fyra starter så här långt på svensk mark.

Enda plumpen sedan han kom till Europa var när man provade honom i det tyska storloppet för fyraåringar Grosser Preis von Deutschland. Han floppade då helt efter ett tufft lopp men det visade sig att han hade problem med den långa resan ner till Tyskland.

Det är dock värt att påpeka att Seismic Wave var spelad till favorit i det loppet. Till vinnaroddset 3.95. Mer spelad än hästar som Zarenne Fas, Staro McMillan, Maxus, Stoletheshow med mera. En Zarenne Fas som nu exempelvis är aktuell för Elitloppet.

Jag spekulerar bara men det skulle inte förvåna mig om man nu tar ut Seismic Wave för att satsa på Elitloppet. Tidpunkten är i alla fall intressant och kanske är det därför han är anmäld barfota runt om direkt i årsdebuten. Oavsett så står han extremt billigt inne i bronsdivisionen med de meriter han har från USA och med tanke vad han presterat så här långt i Sverige.

Att det är nu är årsdebut och comeback efter drygt fyra månaders uppehåll behöver inte vara någon nackdel. Det kanske tvärtom är en fördel. Timo Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen och Nurmos har nu lärt känna hästen bättre efter några starter och har sedan kunnat träna på i några månader. Jag räknar med att Seismic Wave är väldigt bra direkt.

Bakspår på Örebro över kort distans är inte enkelt. Men den här travaren ska inte möta hästar som tjänat högst 900 000 kr i bronsdivisionen. Han ska möta eliten!

Motståndet den här gången behöver vi inte gå in närmare på. Antingen är Seismic Wave sig själv och vinner eller så är det något som är fel. Han tävlar mer mot sig själv än motståndare som Mr Southwind, Randemar R.D. mm.

Det var länge sedan jag hade en sådan stark känsla för en häst på förhand. Dessutom till ett förhållandevis bra odds. Vi får se om det är rätt eller fel...

Speltips lopp 10 Örebro (V75-6/DD-1):
Vinnare 9 Seismic Wave – odds 3.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip