Söndagens rek är till Romme lopp 10 som ingår i V75 tävlingarna och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 5 Sorbet vinner loppet.

Sorbet hade en väldigt fin säsong ifjol där han vann H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävle och belönades med en plats i Elitloppet. Senare under året så blev det även en andraplats bakom Ringostarr Treb i Sundsvall Open Trot.

Sorbet svarade för en strålande årsdebut senast. Han fick då trava utvändigt om den ledande Diamanten men avgjorde väldigt lätt och kom i mål på 09,8 över sprinterdistans utan att Örjan Kihlström behövde använda det norska huvudlaget.

Sorbet kan öppna bra så här tror jag han har stor chans att komma till spets efter en bit och skulle så bli fallet så blir han svårstoppad här men han är inte beroende av ledningen för att ses med en god segerchans i det här loppet.

Med lopp i kroppen nu så kan Sorbet vara minst lika bra som senast och tätare starter nu är positivt. Att det är medeldistans jämfört mot sprinterdistans som det var senast är inga konstigheter.

Motståndet är tuffare nu än senast för Sorbet men han fick ett trevligt utgångsläge så jag tror han gör en bra prestation på nytt.

Sorbet kommer att tävla barfota runt om samt med ett norskt huvudlag och i jänkarvagn igen meddelar man från stall Daniel Redén.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 9 Milliondollarrhyme som var väldigt bra när han efter en mycket vass avslutning plockade hem vinsten i SM ifjol.

Milliondollarrhyme har tränat på rejält den senaste månaden och känns väl förberedd även om det inte är tal om någon toppform meddelar man från stallet.

Här kan Milliondollarrhyme få smyga med i en bra rygg innan han spelar ut speeden och sitter han inte för långt bak när han går till attack så kan det räcka långt här.

I övrigt så kan nummer 12 Makethemark som var duktig vid segern i årsdebuten senast vara aktuell.

Med lopp i kroppen nu så kan Makethemark vara ännu bättre nu men utgångsläget är mindre bra men med lite klaff och hjälp med tempot så kan han komma in i matchen.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen.

5 Sorbet
Romme lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 1.90 LeoVegas , Casumo & Unibet

This is the stats tab
This is the post tip