Dagens rek är till Solvalla lopp 10 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 5 Vine Vision vinner loppet.

Vine Vision kommer med fin form till den här starten. För tre starter sedan så fick han gå sista varvet i tredjespår utan rygg och höll klart bra som tvåa i ett lopp där Solkattens Chiron avgjorde till seger från dödens.

Näst senast så satt Vine Vision en bit ner i kön innan han gick på i tredjespår med dryga varvet kvar till mål och in på upploppet så satte han klorna i den ledande New Dawn och dansade sedan undan till en säker seger.

Gången efter det så satt Vine Vision i fjärde ytter innan han gick med i rygg i tredjespår på Victory Topline under slutvarvet och han avslutade starkt men åt Harley D.E. som vann från ledningen fanns det inget att göra och han fick även släppa en bra spurtande Marvellous Tooma förbi sig så det slutade med en tredjeplats.

Vine Vision har prenumererat på dåliga startspår en längre tid men nu har han äntligen fått ett vettigt läge.

Vine Vision är bara medelsnabb ut men om Claes Sjöström är offensiv är det inte omöjligt att han kan få ta över ledningen från nummer 4 Il Mio Hooligan som jag tror tar spets initialt i ett andra skede och skulle han nå täten smärtfritt så blir han svårslagen här.

Blir det inte ledningen för Vine Vision så tror jag han har god chans att vinna det här loppet från dödens med om det skulle behövas.

Vine Vision har travat två gånger i ledningen tidigare och han har vunnit båda gångerna så det är en position som han trivs bra i om han skulle komma dit.

Vine Vision är en sexårig valack som har startat 34 gånger i karriären. 10 vinster har det blivit på dessa.

Claes Sjöström som tränar Vine Vision har riktigt bra snurr på stallet för dagen då han har en segerprocent på 23 % hittills i år och här tror jag han har en god möjlighet att ta en ny seger.

Det blir troligen inga ändringar för Vine Vision utan barfota runt om samt helstängt huvudlag och jänkarvagn meddelar Claes Sjöström.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 6 Leonas Sami som klev fram utvändigt om ledaren senast men orkade inte och tappade mycket.

Innan det var Leonas Sami ute i Klass I finalen på Solvalla där han avslutade rätt bra i skymundan till femteplatsen bakom Image Rapida som vann det loppet.

Kan Ulf Ohlsson som kör Leonas Sami nu undvika dödens så har han en vass spurt att ta till och då kan det räcka en bit mot det här motståndet.

I övrigt kan nummer 3 Wingmaster som inte direkt vinner ihjäl sig vilket 2 vinster på 29 starter i karriären visar vara intressant.

Med två lopp innanför västen nu så kan formen vara i antågande. Senast så hade Wingmaster ett dåligt läge och hamnade illa till så han kunde inte ta så mycket.

Bättre läge nu för Wingmaster och intressant med Hannu Torvinen i vagnen så får han ett passande lopp i den främre träffen här så kan han blanda sig i segerstriden.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

5 Vine Vision
Solvalla lopp 10
Spel: Vinnare
Odds: 3.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip