Lopp 11 Solvalla - 2140m Auto

Denna lördagens bästa spel finner jag i Lopp 11 på Solvalla som körs som V75-7 där jag väljer att spela plats på 1 Moses Boko vilket innebär att han ska sluta etta,tvåa eller trea. Femåringen har på slutet varit riktigt duktig då han avslutat vasst till en tredje samt andraplats från lite halvjobbiga utgångslägen och en faktor har varit den barfotabalans som han har fått springa på vilket har lyft han en nivå är känslan. Startspåret den här gången är bra med ett innerspår bakom startbilen där kusken och tränaren Rick Ebbinge kommer att köra det som går från start för att nå till ledningen och sedan köra i den positionen. Jag tror att den taktiken lyckas och då kan han leda det här loppet från start till mål, men om det inte lyckas så kommer iallafall Moses Boko att få en fin resa långt fram och att han ska ta en ny pallplacering här måste det vara bra chans till.


Motståndet är som vanligt tufft på V75 och främst är det 5 Esposito som var den som besegrade Moses Boko senast som är värst emot. Han har varit riktigt fin i två raka segrar på slutet där han i senaste starten kördes till ledningen efter 600 meter och sedan vann han enkelt därifrån. Då tog kusken Magnus Djuse det lugnt från start för att femåringen inte skulle hetsa upp sig som han har gjort tidigare och frågan är om han vågar trycka av honom den här gången för annars lär det inte bli någon ledning den här gången. Ett svårt val här även om han sitter bakom en riktigt bra häst som kan göra en hel del jobb själv om så krävs och Esposito kan vinna det här loppet även om han får göra grovjobbet utvändigt ledaren.

Ytterligare en häst värd att nämna är 3 It`s Peppertime som varit bra i två raka segrar på slutet inför den här starten. Han kan inte utnyttja sitt utgångsläge här men bör ändå sitta bra på det kort efter start då han med hjälp av sin barfotabalans här bör kunna öppna bättre från start. Sedan är det en fördel om det kan bli lite tempo under loppets gång och om bara kusken Jorma Kontio kan finna en rätt så hygglig position åt femåringen som är under fin utveckling så kommer It`s Peppertimes avslutning att räcka långt här och ska ses med chans.1 Moses Boko

Spel: Plats (1-3)

Odds: 2.00

Bolag: bet365Lycka till!
Christoffer

This is the stats tab
This is the post tip