Lopp 11 - 2140m auto

Breeders' Crown Fyraåriga Hingstar/Valacker.

10 Periculum är en topphäst som tillhörde de bästa i Nordamerika som treåring.
Han slutade bland annat femma i Hambletonian efter en helt fantastisk avslutning. Sedan i höstas återfinns talangen hos Daniel Redén och det är med höga förväntningar vi ser fram emot kommande säsong. Enligt rapporter ska Periculum träna på väldigt bra inför kvällens start och även om det är årsdebut samt att siktet är inställt på Kungapokalen så räknar jag med en bra prestation. Men samtidigt är jag medveten om att man kommer köra snällt och att Örjan Kihlström är en mästare på att köra passivt i försöken för att få ut max av sina styrningar i ett eventuellt storlopp. Men med såpass hög grundkapacitet är Periculum min förstahäst trots allt.

Skrällen för mig är 4 Night Art som bör komma med en formkurva som pekar uppåt nu med lopp i kroppen. Han är kvick iväg från start och skulle han lyckas ta sig till ledningen ikväll ökar segerchansen. Det är barfota runt om och endast 4%!? När vi får 2,50 på att man placerar sig topp-3 I loppet så spelar jag.

En annan topphäst är 2 Hustle Rain som under fjolåret blixtrade till ett par gånger och visade då att han besitter kapacitet för att utmana de bästa fyraåringarna i kullen. Jag är övertygad om att vi kommer få se Mattias Djuses adept i något av de större loppen under året. Men nu handlar det om årsdebut och formen är svårbedömd. Utgångsläget är däremot passande och skulle han lyckas hålla ut 4 Night Art från start är mycket vunnet.

4 Night Art
Lopp 11 - Gävle
Spel: Plats
Odds: 2,55
bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip