Lopp 11 - 2140m auto

Vi avslutar dagen med Breeders' Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker och här är draget 9 It's Peppertime. Detta är en rejäl sort som alltid gör sitt och som besitter ett slutvarv som med lite klaff längs vägen alltid biter bra den sista biten. Han imponerade i försöket som tvåa efter att stått för en strålande avslutning ute i spåren, klockan stannade på 09,5 sista 800m. Formen är på topp och med bricka nio idag kommer hann tidigt sitta bra till. När det dessutom väntas lite körning från start där sen 2 Staro Mack Crowe kommer vara den som sätter upp tempot längs vägen öppnar det upp sig för att It's Peppertime ska få ett drömlopp idag. Jag ser till slut framför mig hur han blåser ner samtliga sista biten och när vi får 2,75 på att man placerar sig topp-3 i loppet så spelar jag.

2 Staro Mack Crowe har verkligen fått ett erkännande som en av de bästa i kullen numera. Han har bland annat vunnit Prix Readly Express och varit tvåa i Sprintermästaren samt trea i Europaderbyt. I uttagningsloppet stod Staro Mack Crowe för en rejäl insats och han räds knappast att göra jobb längs vägen om det skulle behövas. Från ett tilltalande utgångsläge är han en given segerkandidat även här.

1 Bedazzled Sox lyfter jag ofta fram i tipsen. Detta är en individ jag gillar skarpt som på slutet verkligen fått utdelning på sitt höga kunnande igen. Han kommer med tre segrar på de fyra senaste och håller toppform för dagen. Uttagningsloppet vanns på bra sätt och nu är det anmält barfota runt om vilket är ett plus. Bedazzled Sox kan öppna kvickt men jag har svårt att se honom hålla ut A Fair Day från start. Men oavsett vad som händer den första biten så kommer Bedazzled Sox få ett bra lopp här och ska räknas tidigt i loppet.

Måste även lyfta fram 3 A Fair Day där sagan bara fortsätter. Han spetsade trots bricka åtta i sitt uttagningslopp och vann med krafter kvar på mersmakande sätt. Nu är utgångsläget bättre och han är den troliga ledaren initialt. Han kommer med fyra raka segrar på kontot och trivs som bäst i spets. Oscar Ginman i vagnen lär köra där så länge lampan lyser och skulle det räcka hela vägen även denna gången kan vi räkna med en segerglädje som är över det vanliga från Kalmartränaren Elisabeth Almheden.

9 It's Peppertime.
Lopp 11 - Eksilstuna
Spel: Plats
Odds: 2,75
Bolag: bet365

Lycka till
DrTrav

This is the stats tab
This is the post tip