Dagens rek är till Bollnäs lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 1 Chapuy vinner loppet.

Chapuy kommer från en seger. Han var toppfin när han vann Ungdomseliten från ledningen under Elitloppshelgen senast. Nu har det gått närmare två månader sedan den insatsen men han har ett perfekt utgångsläge här.

Chapuy är väldigt startsnabb så från innerspåret här så tror jag han tar hand om ledningen omgående och från spets så blir han inte lätt att fånga in över den korta distansen.

Att Chapuy inte startat på ett tag beror på att han inte tålde att tjäna några pengar för att gå ur klassen. Han har jobbat på hela tiden och då det heller inte funnits några bra lopp åt honom har man siktat på detta loppet.

Åke Lindblom som både tränar och kör Chapuy har planen klar. Det är ledningen som gäller och han springer en 10-tid och det borde räcka en bit mot det här motståndet.

Chapuy har tagit sju av karriärens vinster över den korta distansen som han är klart bäst över. Han har vunnit de fem senaste gångerna han har gått i ledningen och håller han spets så tror jag han har en toppchans att ta en ny seger här.

Chapuy är en sexårig valack. Han har startat 42 gånger tidigare med 8 segrar som resultat. I år har det blivit två vinster på fyra starter och får han en fin resa så tror jag han har god chans att ta en ny vinst.

Chupuy kommer att tävla barfota runt om samt med ett helstängt huvudlag och i en hybrid-vagn som senast meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 2 Merritt som hade ett hopplöst utgångsläge men han avslutade starkt till tredjeplatsen i Klass I finalen som Vaduz Wise As vann på Bergsåker senast.

Merritt kliver upp en klass här fast han har ett mycket bättre utgångsläge nu än senast så här sitter han i andraspår omgående och får han ett passande lopp så kan det räcka en bit här men han får ses främst som ett platsbud.

Eventuellt kommer Merritt att tävla i en jänkarvagn för första gången nu.

I övrigt kan nummer 10 Vae Victis Club som är en svårbedömd italienare som gör debut i ny regi för Daniel Redén vara intressant.

Vae Victis Club har vunnit 20 av karriärens 52 starter. Han har tränat på bra och löser det sig med positionerna så kan han bli farlig över upploppet. Barfota runt om för första gången är klart intressant.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

1 Chapuy
Bollnäs lopp 11
Spel: Vinnare
Odds: 1.80 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip