Dagens rek är till Åby lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 3 Disco Volante vinner loppet.

Disco Volante gjorde debut i högsta klassen senast och satt då fast med rubbet sparat bakom Zenit Brick i det lopp Sorbet vann. Här är han med i sin sista final av Silverdivisionen och då han är snabb ut så tror jag han får ta över ledningen av nummer 2 Västerbo Grosbois. Jag har svårt att se någon häst trycka upp tempot i dödens och då tror jag han bli svår att plocka ner för övriga ekipage.

Det låter som att man inte är så sugna på att köra fram i dödens med nummer 10 Olle Rols igen som man gjorde när han plockade ner min vinnare under finalen på annandag jul, men innerspåret på Solvalla var inte bra den dagen och Disco Volante svarade ändå för en bra prestation och från kön tror jag att Olle Rols kan få för långt fram att hinna fram till seger om Disco Volante får trolla bort en del av loppet i ledningen.

Disco Volante trivs mycket bra i spets vilket 14 vinster på 18 gånger han travat i den positionen visar och han är även obesegrad på Åby efter två tidigare starter.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 2 Västerbo Grosbois som kommer med två raka segrar från vinnarhålet och här tror jag det blir rygg ledaren igen men vid vinsterna har det varit Super Zantos i spets och nu är det tuffare motstånd och jag tror inte att han tar sig förbi Disco Volante även om han kommer få chansen på open stretchen.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 4 Velvet Gio som satt fast med sparade krafter bakom vinnande Västerbo Exact senast och om det blir lite tempo på loppet nu så är han inte ofarlig men får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

3 Disco Volante
Åby lopp 11
Spel: Vinnare
Odds: 2.35 bet365 , Unibet , LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip