Dagens rek är till Solänget lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 3 Global Undecided vinner loppet.

Global Undecided kom aldrig in i matchen från ett sämre läge senast och svarade för en mindre bra prestation. Man har kollat upp honom efter det utan att hitta några fel och han har tränat på bra efter det.

Global Undecided var mycket duktig innan det senaste framträdandet vid två raka segrar. För tre starter sedan i Hagmyren så tog han över ledningen med 1350 meter kvar av loppet och stegade undan till en säker seger.

I den efterföljande starten så var det finalen av Bronsdivisionen på Åby där han var fullständigt överlägsen och krossade sitt motstånd. Han kördes då fram via tredjespår och nådde dödens med dryga varvet kvar och från den positionen plockade han ner sitt motstånd och vann med många längder via 11,7 sista varvet.

Global Undecided tar inte riktigt i bakom hästar så här så tror jag att Mika Forss kommer att få order att köra fram till dödens eller ännu bättre till ledningen i ett tidigt skede och skulle det inte kosta alltför mycket kraft att komma fram dit så tror jag han blir mycket svårslagen här.

Global Undecided är en femårig valack som har startat 35 gånger tidigare med 12 segrar som resultat och jag tror att han är med och gör upp om segern även här.

Det väntas dra in oväder med en hel del nederbörd över Solänget under eftermiddagen. Det var en liknande väderlek när Global Undecided tog en överlägsen seger i Bronsfinalen näst senast så det tror jag inte ska vara något som ska ställa till det för min vinnare.

Inga ändringar är aktuella för Global Undecided utan det blir barfota runt om samt ett helstängt huvudlag och en jänkarvagn rapporterar man från stall Timo Nurmos.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 Weekend Fun som är snabb ut och kanske kan sno åt sig ledningen här och om Magnus A Djuse som kör hästen skulle få bestämma en del i spets så kan han leda loppet länge men han går även bra bakifrån så ledningen är inget måste.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 6 Höwings Star som kommer med en mycket fin form och han såg ut att gå mot fjärde raka segern senast men han fick nöja sig med andrapriset när Mr Golden Quick tog sig förbi i det sista steget.

Höwings Star kan öppna rätt så vettigt och borde kunna hitta ner i en hygglig position men motståndet är tufft nu så han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

3 Global Undecided
Solänget lopp 11
Spel: Vinnare
Odds: 2.55 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip