Dagens rek är till Mantorp lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 10 Staro McMillan är topp tre i loppet.

Staro McMillan har årsdebuten avklarad. Han tog då över ledningen ut på slutvarvet och från den positionen så stegade han undan till en ohotad seger. Med lopp i kroppen nu så är en minst lika bra prestation att vänta här.

Staro McMillan gick jobb i tisdags och allt var fint och det finns inget negativt att rapportera. Man körde då intervaller på rakbanan och som det såg ut har hästen tagit årsdebuten på ett bra vis meddelar man från stallet.

Staro McMillan hade en del otur under fjolåret och borde ha mer pengar på sig men får han vara fräsch och fin nu så tror jag han kommer att växa in i den högsta klassen och då ska han kunna duga i bronsdivisionen där han befinner sig nu.

Staro McMillan fick inget med sig i Kriteriet. I Derbyt blev det fel i uttagningen och i Hamburg galopperade han så det blev fel i de stora loppen.

Utgångsläget är inte det bästa nu men Staro McMillan tål att göra en del grovjobb på egen hand och jag tror han blir svår att stå emot när Steen Juul väljer att sätta in attacken men om det inte räcker till seger så tycker jag han ska kunna vara sämst trea i mål här.

Jag tror att det kan bli bra körning där framme och ett uppskruvat tempo på loppet vilket kan vara gynnsamt för Staro McMillan i slutändan.

Staro McMillan kommer att tävla med ett öppet huvudlag som senast. Det blir även skor runt om och vanlig vagn som i årsdebuten. Han har gått barfota vid några tillfällen och blir lite bättre då, men det är inte så att han måste gå utan skor.

Staro McMillan är en femårig hingst som tränas av Sören Kolberg. Han har på 19 starter hittills i karriären vunnit 10 gånger. Han har även varit topp tre i 74 % av loppen han har gjort och jag tror han gör ett bra lopp igen.

Den värsta motståndaren till Staro McMillan anser jag vara nummer 1 Zap Di Girifalco som debuterade i ny regi för Björn Goop senast.

Zap Di Girifalco fick då vandra utvändigt om Randemar R.D. och höll klart godkänt som trea bakom Seismic Wave som vann det loppet.

Innerspår nu men Zap Di Girifalco kan öppna rätt så bra fast det är ändå inte säkert att han kan hålla upp ledningen för nummer 4 Franklin Face är snabb ut men skulle det lyckas så kan han leda loppet länge.

Blir det inte ledningen så kan Zap Di Girifalco bli farlig med en eventuell lucka till slut.

I övrigt kan nummer 3 Zinco Jet som hade två raka segrar innan den senaste starten vara intressant. Då hade Zinco Jet ett risigt utgångsläge och han kom aldrig riktigt in i loppet så han slutade oplacerad.

Trevligt startspår nu och får Zinco Jet gå med i ryggar och spara speeden så länge som möjligt så kan han bli att räkna med över upploppet.

En annan motståndare till Staro McMillan är nummer 4 Franklin Face som kommer från en seger. Han tog då hand om ledningen och vann sedan på ett bra vis från den positionen.

Franklin Face är startsnabb så här tror jag att Erik Adielsson provar mot ledningen och kostar det inte alltför mycket kraft att nå till täten så stiger hans chanser men skulle det vankas svar invändigt så blir det tuffare att ta en ny seger.

Första gången barfota runt om för Franklin Face kan ge en extra växel.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Staro McMillan
Mantorp lopp 11
Spel: Plats
Odds: 2.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip