Dagens rek är till Solvalla lopp 11 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 1 Velvet Gio är topp tre i loppet.

Velvet Gio serverades en perfekt resa på barfotabalansen senast och avgjorde på ett bra vis. Han svarade väldigt bra på det norska huvudlaget då. Han kan öppna bra och jag tror han når rygg ledaren här och med en eventuell lucka från vinnarhålet så kan han utmana om segern fast oavsett så tror jag han har bra chans att vara sämst trea i mål.

Velvet Gio är en femårig valack som tränas av Magnus Dahlén. Han har på sina 31 tidigare starter vunnit sju av dessa och har varit topp tre i 61 % av loppen och jag tror på bra möjlighet att han är på plats även idag.

Från ett fint utgångsläge här så tror jag att Carl Johan Jepson som kör hästen kan servera honom en bra löpning. Han kan växla tempo snabbt om det skulle behövas. Det blir troligen barfota runt om samt helstängt/norskt huvudlag och jänkarvagn meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 3 Global Trust som är snabb från start och är kraftigt gynnad av att gå i ledningen där han vunnit åtta gånger på åtta försök. Senast hade han bakspår och fungerade klart bättre bakifrån än tidigare. Han spurtade vasst via 09,5 sista 800 meterna men fick inte tag i Rushmore Face utan fick nöja sig med andrapriset.

Det var första gången med jänkarvagn senast och det blir likadant igen och eventuellt rycktussar för första gången kan ha en bra effekt nu. Barfota runt om har han haft två gånger tidigare men gjort bort sig med galopp båda gångerna.

En annan motståndare till Velvet Gio är nummer 4 Weekend Fun som kommer med formen i zenit. Han fick bestämma i ledningen senast och gick undan till en säker vinst men jag tror inte han kommer till spets här även om det aviseras att man ska göra ett allvarligt försök att komma till ledningen men det krävs nog galopp på favoriten för att det ska lyckas och skulle han få trava i dödens istället så kan det bli tufft. Barfota runt om samt jänkarvagn och helstängt huvudlag med hål i meddelar man från stallet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

1 Velvet Gio
Solvalla lopp 11
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet , LeoVegas , bet365

This is the stats tab
This is the post tip