Dagens rek är till Åby lopp 11 som är finalen av Paralympiatravet 2020. Jag spelar att nummer 8 Velvet Gio är topp tre i loppet.

Velvet Gio som i uttagningsloppet till den här finalen klev fram utvändigt om ledande Norton Commander med varvet kvar. Knäckte ledaren och såg ut att gå mot segern men då kom Cyber Lane med en vass spurt och fångade in honom precis på linjen så att han fick nöja sig med andraplatsen.

Spåret är dåligt men Velvet Gio är inte sämre än någon annan i det här fältet och då jag tror det kommer bli stafettkörning och ett uppskruvat tempo på tillställningen kan förhoppningsvis Carl Johan Jepson som kör hitta ett någorlunda vettigt slagläge. Då är han stark den sista biten och kan han bli svår att stå emot.

Det är många startsnabba hästar med här. Disco Volante från innerspåret är spetsfavorit men nummer 4 Elian Web och även nummer 6 Next Direction med barfotabalansen kommer nog laddas rejält så det kan gå undan till en början och det tror jag kommer att vara gynnsamt för Velvet Gio i slutändan.

Velvet Gio hade en härlig avslutning av fjolåret där han vann både C.L. Müllers Memorial och även Meadow Prophets Minne i den högsta klassen, båda dessa på Jägersro. Efter det var han nere i Frankrike under vintern och gjorde bra insatser även om det inte räckte hela vägen till någon seger.

Sedan var Velvet Gio tillbaka på svensk mark i ett V75 lopp på Axevalla i februari men startade med en halsinfektion då. Han blev trots detta fyra bakom Gareth Boko som vann det loppet. Han är van vid tufft motstånd och jag tror han gör en bra prestation på nytt.

Velvet Gio är en sexårig valack som tränas av Magnus Dahlén. Han har på 41 starter i karriären vunnit 10 gånger och han har även varit topp tre i 66 % av loppen han har gjort och den fina statistiken tror jag kan bättras på ikväll.

Velvet Gio kommer att tävla barfota runt om samt i jänkarvagn och med ett norskt huvudlag precis som senast meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till Velvet Gio anser jag vara nummer 5 Milliondollarrhyme som avslutade strålande bra i årsdebuten senast till tredjeplatsen bakom Elian Web som vann från spets.

Med lopp i kroppen nu kan Milliondollarrhyme vara ännu bättre till den här starten. Får han ligga på rulle och spara speeden så länge som möjligt fäller han många till slut om det blir överpace på loppet.

I övrigt kan nummer 3 Billie De Montfort som visade fin startsnabbhet i Grand Critérium de Vitesse senast där det slutade med en tredjeplats bakom vinnande Vivid Wise As vara aktuell.

Björn Goop upp nu är intressant och från ett trevligt utgångsläge kan hon slinka ner i en vettig position. Får hon en fin invändig löpning kan hon avsluta bra via open stretchen.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

8 Velvet Gio
Åby lopp 11
Spel: Plats
Odds: 6.00 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip