Vi är öntligen framme vid årets bästa helg för oss travälskare nämligen Elitloppshelgen. Därmed körs V75 denna lördag på huvudstadsbanan Solvalla och dagens höjdpunkt finner vi i V75-7 vilket är Harper Hanovers lopp och som körs som lopp 12 där jag också har hittat dagens bästa spel som är plats på 1 Keep Gamble vilket innebär att han behöver sluta bland de tre främsta i mål.

Efter en misslyckad start som treåring så kom han igång med karriären på allvar under fjolåret som fyraåring då han på tolv starter tog sju segrar och en andraplats samt sprang in över 670 tusen kronor, men hade lite stolpe ut när det skulle kvalas till derbyt då han galopperade som hårt betrodd i kvalet. Efter ett halvårs tävlingsfrånvaro så gjorde han årsdebut senast i mitten av maj och hamnade då en bit bak invändigt innan han inför slutvarvet backades ut och efter ett rejält slutvarv ute i spåren så blev segern mycket enkel och det var ett fint intryck på femåringen. Nu spänner man bågen rejält här och går ut i ett av helgens tuffaste lopp men han står väldigt fint till här med ett fint startspår samt att han står bra inne på pengarna han har tjänat. Träningsrapporterna är positiva och stallet har siktat mot det här loppet under en tid och sedan innan vet vi att tränaren Timo Nurmos oftast har sina hästar i ordning inför dessa typen av lopp och den långa distansen ska normalt sett inte vara några problem för femåringen. Att gå i ledningen i ett sådant här lopp och bli jagad av mer rutinerade hästar är alltid tufft, men Keep Gamble kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det bara löser sig någorlunda hyggligt för honom så kommer han att spurta bra och att han ska sluta bland de tre främsta som jag spelar här ska det vara toppchans till.


Motståndet är givetvis i dessa typen av lopp stenhårt och detta året så kommer en av Europas bästa hästar från Frankrike i 11 Izoard Vedaquais. Den sexårige fransmannen med styrkan som sitt främsta vapen är en tiofaldig miljonär som matchats mot den absoluta eliten hemma i Frankrike och var tidigare i år med i Prix D`Amerique där han dock inte fick någonting med sig. I senaste starten däremot så var han verkligen på topp då man lät han springa barfota runt om och det gav en god effekt då han kördes till ledningen kort efter start och sedan efter att han dragit på i ett hårt tempo så blev segern mycket enkel och i det slagna fältet sågs bland annat Elitloppshästarna Idao De Tillard,Gaspar De Brion och Hohneck.

Här är det däremot lite annorlunda förutsättningar både för häst och kusk med svensk voltstart som kan vålla vissa problem och det lär inte bli någon snabbstart här, men det är ett långt lopp över tre kilometer och han har gott om tid på sig här för att runda det här sällskapet vilket det givetvis ska vara bra chans till bara han kliver iväg och det ska bli roligt att se Izoard Vedaquais på svensk mark.

1 Keep Gamble

Spel: Plats (1-3)

Odds: 1.90

Bolag: bet365Lycka till!
Christoffer

This is the stats tab
This is the post tip